advertentie
  • maatschappij
  • Schiedam

Buurvrouw Cor organiseert wijkfeest in Nieuwland voor meer verbinding

Cor van der Brugge, beter bekend als buurvrouw Cor, woont al 52 jaar in de Schiedamse wijk Nieuwland. Ze merkt dat de bewoners van de wijk steeds minder in contact staat met elkaar. Daarom besloot ze samen met buurvrouw Deniz een straatbudget bij de gemeente aan te vragen en een wijkfeest te organiseren.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

zaterdag 22 juni 2024 16:43

“Goed zo, Lisa,” roept buurvrouw Cor, terwijl ze samen met het meisje een ei op een lepel balanceert. Cor is het hoofd van de oudhollandse spelletjesmiddag en daar hoort volgens haar de eierrace zeker bij. “Sommige kinderen hier kennen geen van de spelletjes, maar dat maakt natuurlijk helemaal niet uit.”

Het grasveld bij het Dr. Wibautplein staat niet alleen vol met kinderen, maar ook de ouders doen gezellig mee. “Ik sprak steeds meer mensen die het jammer vonden dat er niets meer werd georganiseerd. Ik vond dat ook jammer, dus vandaar dat we vandaag feestvieren,” zegt Cor. “Er wonen hier zoveel verschillende nationaliteiten, dat we graag meer verbinding in de wijk willen.”

Het feest is mede tot stand gekomen door een zogenaamd straatbudget. “Het doel is om je buren te leren kennen,” zegt de Schiedamse wethouder Burgerparticipatie Petra Zwang. “Op deze manier wil de gemeente Schiedammers activeren om elkaar meer te helpen in de wijk.” Buurvrouw Cor is blij met het straatbudget, maar is ook van mening dat er meer nodig is. “Alleen als iedereen meedoet en zijn steentje bijdraagt, kunnen we het doel van dit wijkfeest bereiken.”