advertentie

Schiedamse Milan (16) is Nederlands kampioen Jeu de Boules

Met een vrolijk gebaar begroet de 16-jarige Milan Gunther Mohr de ouderen op de plaatselijke petanque sportvereniging. De Schiedammer werd afgelopen maand Nederlands Kampioen bij de jongeren en hoopt dat meer van zijn leeftijdsgenoten de sport willen uitoefenen.

Milou op ten Berg

door Milou op ten Berg

donderdag 27 juni 2024 16:59

Petanque, beter bekend als Jeu de Boules, is erg geliefd onder ouderen en vakantiegangers. Zonde, vindt Milan. “Het is een leuke sport, omdat je van iedereen kunt winnen of verliezen.” De sport is hem met de paplepel ingegoten. “Mijn vader, opa en oma speelden het en ik ben op 6-jarige leeftijd ook begonnen met spelen.”

Met succes, want afgelopen maand deed hij mee aan drie verschillende Nederlandse kampioenschappen, waarbij hij bij alle drie een podiumplek behaalde. “Bij het NK Triplette werd ik zelfs eerste met mijn team, dat was supercool!”

De Schiedamse vereniging heeft volgens de petanquespeler de meeste jeugd van Nederland. “We zijn met ongeveer vijf jongeren, dus er kunnen er nog heel veel bij.” Wat het volgens Milan zo leuk maakt, is dat je veel mensen ontmoet. “Je speelt door heel Nederland en komt op mooie plekken.” Hij hoopt dat zich snel meer jongeren bij het team zullen voegen. “Zo kunnen wij met jongens en meiden van onze eigen leeftijd blijven spelen.”