advertentie

Politie treft drugsafval aan in auto in Schiedam, verdachten aangehouden

Omwonenden van de Van Deventerstraat in Schiedam belden vrijdagavond de politie toen ze meerdere personen bij een auto zagen rommelen. Agenten gingen eerst uit van een inbraak, maar er bleek niets gestolen maar juist wat achtergelaten. Getuigen zagen dat meerdere auto’s kort daarna ervandoor gingen.

Politie treft drugsafval aan in auto in Schiedam, verdachten aangehouden
Foto en bron: Flashphoto
redactie

door redactie

zaterdag 29 juni 2024 09:40

Bij aankomst trof de politie een aantal grote vaten met mogelijk drugsafval aan in de betreffende auto. Hierop werd ook de brandweer gealarmeerd om metingen te verrichten. De weg werd enige tijd afgesloten in beide richtingen. Samen met de Adviseur Gevaarlijke Stoffen werd geconstateerd dat er geen vloeistoffen of gassen lekten.

De politie heeft de weggereden auto’s korte tijd later gevonden en staande gehouden op de snelweg: de camera's boven de weg hadden de kentekens gescand.

De auto op de Van Deventerstraat bleek niet geregistreerd te zijn: het is een zogenaamde spookauto. Op de wagen zaten niet kloppende kentekenplaten. De auto wordt weggetakeld voor verder onderzoek door de Forensische Opsporing.