advertentie

Jongen (16) mishandeld door meerdere jongeren: ‘Neus bleek toch gebroken’

Een groep van zeker vijftien jongens zou al langer voor overlast zorgen rondom winkelcentrum Spaland in Schiedam. De zoon van Herman* is slachtoffer geworden van een mishandeling door de groep. Daarbij brak hij zijn neus. “Hij moet binnenkort aan zijn neus geopereerd worden.”

Jongen (16) mishandeld door meerdere jongeren: ‘Neus bleek toch gebroken’
Winkelcentrum Spaland, foto: Twee
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

dinsdag 02 juli 2024 11:16

Vrijdagavond 24 mei, 00.15 uur. De zoon van Herman fietst met een vriend naar huis. Ze zijn naar de bioscoop geweest en komen over de Zwaluwlaan. Richting de Meeuwensingel komen zij een groep van zo’n twaalf tot vijftien jongeren tegen. “Eerst werd er naar hun geroepen, maar daar gaf mijn zoon geen gehoor aan. Vervolgens zijn ze hen voorbij gefietst, maar ze werden ingehaald en vastgegrepen.”

Volgens Herman is zijn zoon flink toegetakeld door de groep van twaalf tot vijftien jongeren. Hij is bezorgd over zijn zoon. Ruim een maand na de mishandeling gaat het wat beter met hem, maar de 16-jarige jongen moet binnenkort aan zijn neus geopereerd worden. “Die bleek toch gebroken.” De andere jongen is er beter aan toe. “Hij heeft minder klappen gehad en enkel last van zijn kaak.”

Auto’s reden door

Door verschillende personen is de zoon van Herman in elkaar geslagen, terwijl andere hen aanmoedigden. “Doordat er twee auto’s aangereden kwamen, gingen de daders op de vlucht. Echter stopten de bestuurders niet, maar reden door. Zij lieten hem gewond op de grond liggen.” Wel vertelt Herman dat een bewoner in de buurt de twee mishandelde jongens in huis haalde.

Volgens Herman is het bekend dat er rondom het winkelcentrum vaker intimiderende jongeren rondhangen. Echter kan de politie daar niets over zeggen.

De politie zegt dat het onderzoek naar dit incident nog niet is afgerond. Er is nog niemand aangehouden.

(*) De naam Herman is om privacy-redenen gefingeerd. Zijn echte naam is bekend bij de redactie.