advertentie

Schiedammer overvalt veilinghuis in Zwolle, sloeg vitrine in met moker

Een 25-jarige Schiedammer zou in Zwolle een veilinghuis hebben overvallen, dat meldt RTV Noord. Op 2 juli stond hij samen met twee andere verdachten terecht voor de gewelddadige overval en het verkopen van de buit ter waarde van veertienduizend euro. 

Schiedammer overvalt veilinghuis in Zwolle, sloeg vitrine in met moker
Jeroen Langeveld

door Jeroen Langeveld

woensdag 03 juli 2024 11:59

In november reed Schiedammer gekleed in het zwart samen met één van de andere verdachten de binnenstad van Zwolle in. Eenmaal aangekomen bij het veilinghuis in edelmetalen zou de Schiedammer met een moker de vitrine inslaan. Volgens RTV Noord griste de twee mannen de juwelen bij elkaar en stopte deze in een blauwe tas. Hierna vertrokken zij op de scooter, waarbij de eigenaresse van het veilinghuis omver werd geduwd.

Nog op dezelfde dag werd de Schiedammer opgepakt. Samen met zijn compagnon werd hij op de weg in een blauwe Citroën naar de kant gehaald, schrijft RTV Noord. De sieraden waren nergens te bekennen. 

De derde verdachte wordt door het Openbaar Ministerie (OM) gezien als het grote meesterbrein achter de overval. Deze verdachte zou de dieven hebben opgewacht na de overval. Hij zou daarna in een rode Seat zijn weggereden. Een dag later zou deze rode Seat naar een juwelier in Utrecht zijn gegaan. Op deze plaats zouden de juwelen, ter waarde van veertienduizend euro verkocht zijn, denkt het OM. De buit is nooit teruggevonden

De officier van justitie eist tegen de 25-jarige Schiedammer een celstraf van 36 maanden, waarvan zes voorwaardelijk.