advertentie

Panna Knock-Out toernooi in Schiedam onder leiding van meester Jeand Doest

De gemeente Schiedam heeft, in samenwerking met het Jeugdfonds Sport & Cultuur en de organisatie achter Panna Knock-Out een toernooi georganiseerd bij het Schieveldje in Schiedam Oost. Het evenement was bedoeld om kinderen op een laagdrempelige manier meer in beweging te krijgen.

Rembrandt van der Heijden

door Rembrandt van der Heijden

donderdag 04 juli 2024 09:53

De kinderen verzamelden zich tegen drie uur 's middags bij de Krajicek Playground aan de Stationsstraat in Schiedam om daar samen buiten te sporten. "We willen dat ieder kind in Nederland de kans heeft om aan te sluiten bij een sportclub en als het vanaf huis niet mogelijk is, staat het jeugdfonds klaar om dat mogelijk te maken," zegt Nick van den Bosch, teammanager bij Panna Knock-Out.

De kinderen in de wijk waren aangenaam verrast en erg blij met de organisatie van het Panna Knock-Out toernooi, vooral omdat het evenement plaatsvond in hun eigen buurt. Naast het plezier was er ook een competitief element; de kinderen moesten de meeste panna's maken om te winnen. "Een goede panna is wanneer de tegenstander helemaal voor de bal gaat en ik de stappen van de tegenstander tel terwijl ik achteruitga," legt pannakampioen Jeand Doest uit.

Aan het einde van de middag werd de winnaar bekendgemaakt, die naast de Panna Knock-Out beker zich ook kwalificeerde voor het Nederlands kampioenschap in Amsterdam op 1 september.