advertentie
  • Schiedam
  • Vlaardingen
  • maatschappij

Drugsoverlast ook in Schiedam en Vlaardingen een groot probleem

Vlaardingen en Schiedam staan beide in de top 10 als het gaat om bewoners die overlast ervaren van drugsgebruik/drugshandel. In totaal hebben 500.000 Nederlanders overlast ervaren in 2023, zo meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). In de lijst staan alle 55 gemeenten met meer dan 70.000 inwoners.

 

De politie ontmantelde in april nog een mogelijk drugslab in Vlaardingen
De politie ontmantelde in april nog een mogelijk drugslab in Vlaardingen | foto: Flashphoto
Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

vrijdag 05 juli 2024 10:16

Vlaardingen staat in de lijst op plek vier (7,9%) als het gaat om overlast door drugsgebruik. Schiedam op acht (7%).

Vlaardingen zakt een plek als het gaat om drugshandel. 8,5 procent van de inwoners ervaart daar overlast van (plek vijf). In Schiedam is dat iets minder. Zeven procent van de Schiedammer ervaart overlast van drugshandel in de buurt (plek acht).

In 2021 ervoeren minder mensen veel overlast van drugsgebruik, namelijk 440.000. De overlast van drugshandel is met 3,5 procent niet veranderd tussen 2021 en 2023. In gemeenten met meer dan 70.000 inwoners zegt vijf procent van de inwoners veel overlast te ervaren van drugsgebruik in hun buurt.

De gemeente waar het meest overlast van drugsgebruik werd ervaren, is Roosendaal met bijna tien procent. Als het om drugshandel gaat ervoer meer dan twaalf procent van de inwoners overlast.