advertentie

Schiedammer Keemink vervolgt volleybaldroom in Griekenland: ‘Ik zei binnen tien minuten ja’

De Schiedamse volleyballer Wessel Keemink vervolgt zijn carrière bij het Griekse PAOK in Thessaloniki. Het betekent een nieuwe stap in een buitenlands avontuur dat al zeven jaar duurt. Maar voorlopig heeft Keemink nog even vakantie, die hij grotendeels in Schiedam doorbrengt.

Siebe van der Ende

door Siebe van der Ende

vrijdag 05 juli 2024 10:50

“Ik heb eigenlijk voor het eerst in lange tijd meer dan twee weken vakantie”, vertelt Keemink. Die vakantie heeft wel een verdrietige aanleiding, hij liep de Olympische Spelen mis met het Nederlands team. Sinds 2017 speelt de topsporter bij buitenlandse clubs. Na België, Italië, Montenegro en vier jaar Tsjechië vond Keemink het tijd voor een nieuwe stap. “Ik wilde weer eens wat anders zien.”

“Op een gegeven moment komt mijn belangenbehartiger met PAOK”, vertelt hij. “Toen heb ik binnen tien minuten ja gezegd. Ik wilde altijd al in Griekenland spelen.” Keemink verheugt zich vooral op de fanatieke aanhang waar Griekse clubs bekend om staan. “Het is zeker een stap omhoog. Griekse clubs hebben in de laatste vijf jaar drie keer een Europese prijs gevonden.” Op 1 augustus begint zijn contract in Noord-Griekenland.

Suikerziekte

Keemink is al veel in de aandacht geweest omdat hij diabetes type 1 heeft. “Misschien had ik beter kunnen worden als ik het niet had gehad, maar dat zullen we nooit weten.” Ondanks zijn suikerziekte heeft de vollyballer zojuist zijn negende jaar als international afgesloten. In die tijd speelde hij meer dan 200 interlands voor het Nederlands team.

Zijn grootste droom als topsporter was het behalen van de Olympische Spelen. Keemink vreest dat deze droom, met het mislopen van de Spelen in Parijs dit jaar, vervlogen is. “Ik ga waarschijnlijk niet nog vier jaar door, en zeker niet in het Nederlands team. Dus die droom is misschien voorbij. Maar ik vind het nog steeds heel mooi om in het buitenland te spelen, betaald te krijgen en ervan te kunnen leven. Maar op een gegeven moment gaat het thuisfront ook trekken. Ik bekijk het vanaf nu van jaar tot jaar.”