advertentie
  • 112
  • Schiedam
  • Vlaardingen
  • weer

Overal in de streek stormschade

De stormschademeldingen stromen zaterdagmiddag binnen bij de hulpdiensten. Het KNMI had code geel afgegeven en dat dat niet voor niets was, was goed te merken in Vlaardingen en Schiedam. In dit artikel staan alle meldingen op een rij.

Overal in de streek stormschade
Foto: Flashphoto
Matthijs Rorije

door Matthijs Rorije

zaterdag 06 juli 2024 13:47

Er komen zaterdagmiddag meldingen binnen van stormschade in onder andere de Nieuwpoortweg, Dillenburgsingel, Vismarkt, Stadhoudersweg, Dirk de Derdelaan en Winkelhoeve. Ook de politie liep schade op: het bureau Delfhaven aan de Schiedamseweg in Rotterdam kreeg om 13:30 uur te maken met stormschade.

Auto's beschadigd door vallende tak

foto2ewefrefrewfef

Foto: Flashphoto

Twee auto’s zijn rond 14:24 uur beschadigd geraakt doordat een tak afbrak op de Dirk de Derdelaan in Vlaardingen. De brandweer kwam ter plaatse en kon de tak makkelijk van de auto’s tillen. De eigenaren zullen de schade met de verzekering moeten regelen.

Dakconstructie vliegt tegen woningen aan

foto5

Foto: Flashphoto

Een dakconstructie die bij wijze van afdak bij een woning aan de Winkelhoeve in Vlaardingen was gebouwd, is rond 13:41 uur door de harde wind gaan vliegen. Het gevaarte vloog naar de overkant en kwam daar tegen enkele woningen aan. Twee ruiten en een regenpijp sneuvelden hierdoor. De brandweer heeft het loszittende glas verwijderd en de boel afgezet.

Grote takken afgebroken

foto2

Foto: Flashphoto

Op de Dillenburgsingel in Vlaardingen zijn door de harde wind om 13:21 uur diverse grote takken van een boom afgebroken. Een deel kwam naar beneden, een deel hing nog half boven de weg. De brandweer kwam ter plaatse om de hangende takken boven de weg te verwijderen. Vanuit de hoogwerker werd de delen die nog half vastzaten aan de boom doorgezaagd. Het verkeer kon tijdelijk geen doorgang vinden over de Dillenburgsingel.

Grote boom om

foto3

Foto: Flashphoto

Op de Vismarkt in Schiedam is om 13:20 uur een grote boom omgewaaid. De boom viel net naast een geparkeerde auto. Overigens mag er op de Vismarkt al een paar jaar niet geparkeerd worden.

De brandweer kwam ter plaatse maar heeft verder geen actie ondernomen; er was geen direct gevaar meer.

Zomerfeest afgelast

7e46dfd830734cbe3b036e6d86e5aa31 XL

Het Groenoord Zomerfeest in 2019, foto: Twee

Het Groenoord Zomerfeest dat vanmiddag zou plaatsvinden, is op het allerlaatste moment afgelast. 'Omdat er teveel wind staat en of komt en het dan niet verantwoordelijk is om het feest door te laten gaan' laat de organisatie weten op het moment dat het feest van start zou moeten gaan.