advertentie
  • sport en bewegen
  • Schiedam
  • maatschappij

Excelsior brengt met derde shirt ode aan Schiedamse DSW Zorgverzekeraar

Na twintig jaar samenwerking komt voetbalclub Excelsior Rotterdam met een nieuw derde tenue als ode aan DSW Zorgverzekeraar. Het shirt is vormgegeven in de herkenbare groene kleur van de Schiedamse zorgverzekeraar. Joop Le Conge, directeur van DSW, is erg te spreken over deze samenwerking: “Stukje waardering voor een hoofdsponsor die de club door dik en dun steunt”, aldus de directeur.

Excelsior brengt met derde shirt ode aan Schiedamse DSW Zorgverzekeraar
Foto: Excelsior Rotterdam
redactie

door redactie

dinsdag 03 september 2024 17:24

DSW Zorgverzekeraar is al twintig jaar sponsor van Excelsior Rotterdam. De reden dat DSW ooit een samenwerking aanging met Excelsior was om naamsbekendheid te krijgen. De zorgverzekeraar maakt weinig reclame “Het was een goeie match met een kleine club. Met weinig toch het maximale proberen te halen. Daar past DSW bij. Excelsior is een hele sympathieke club. Niemand heeft een hekel aan Excelsior”, aldus Joop Le Conge.

25 jaar vriendschap

De positie op het shirt wordt sinds 2017 geschonken aan goede doelen. DSW zet liever een goed doel in het zonnetje dan dat ze zelf op het shirt staan. Zo werd bijvoorbeeld Stichting Ambulance Wens als doel uitgekozen. Dit jaar is het goede doel JINC, een organisatie die zich inzet om jongeren te helpen. “De goede doelen krijgen zo aandacht. Dat is ook wel wat een beetje DSW-achtig”, zegt Le Conge.

De samenwerking bevalt zo goed dat Excelsior en DSW het contract hebben opengebroken en verlengd met vier jaar. Le Conge: “We gaan zo op die manier naar 25 jaar vriendschap.”

Donderdag 13 september zal het shirt voor het eerst te bewonderen zijn tijdens de wedstrijd Excelsior tegen Telstar.  De directeur bekijkt de wedstrijd met trots. “Veel collega’s zullen op de tribune zitten en om het shirt te zien.”