zondag 23 oktober 2022 13:22

Halloween: heel de Sommelsdijksestraat wordt een spookslot

Halloween is een verkleedfeest dat altijd op 31 oktober wordt gevierd. In de Sommelsdijksestraat hebben ze nu al flink uitgepakt voor Halloween. Komend weekend is er op zaterdag vanaf 19:00 uur een heuse Halloweenparty. Organisator van het feest en de aankleding in dit hofje tegenover het Wilhelminaplein in de Gorzen is Gerard Bijl. “Je komt bij ons de straat binnen, dan ga je door een partytent heen, dat is een soort Spookslot. Dan kom je mensen tegen, die lopen door de straat heen, die ook allemaal verkleed zijn. We hebben poppen hangen, begraafplaatsen, dus ja het is echt leuk om te doen.”

door Matthijs Rorije

Halloween is een verkleedfeest dat altijd op 31 oktober wordt gevierd. Het is een populair feest in de Verenigde Staten, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Canada. Tegenwoordig wordt het feest niet alleen in Nederland en België, maar ook in de rest van Europa, Latijns-Amerika, Azië en Australië steeds populairder. In 2022 wordt Halloween gevierd op maandag 31 oktober, maar veel activiteiten vinden in het weekend daarvoor plaats.

In de Sommelsdijksestraat hebben ze nu al flink uitgepakt voor Halloween. Komend weekend is er op zaterdag vanaf 19:00 uur een heuse Halloweenparty. Organisator van het feest en de aankleding in dit hofje tegenover het Wilhelminaplein in de Gorzen is Gerard Bijl. “Je komt bij ons de straat binnen, dan ga je door een partytent heen, dat is een soort Spookslot. Dan kom je mensen tegen, die lopen door de straat heen, die ook allemaal verkleed zijn. We hebben poppen hangen, begraafplaatsen, dus ja het is echt leuk om te doen.”

  > Schiedam pakt op meer plekken uit rondom Halloween: zie Schiedam viert Halloween: bekijk hier waar je kunt spoken

 

Fragment uit de 245-ste aflevering van het live televisieprogramma Onder Ogen. Bekijk de hele aflevering hier: onder-ogen-oorlog-in-oekraine-halloween-speculaasvarken-zadenbibliotheek-en-politiek

 

Onder Ogen is er elke vrijdag vanaf 20:00 uur LIVE vanuit de Tv-studio Korenbeurs.
Heeft u tips voor ons programma of vragen voor onze gasten, geef het dan aan ons door!

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

 

 

 

Media