zondag 23 oktober 2022 13:23

Paulus Kerpels: deze week drie belangrijke zaken besproken in de raad

De Gemeenteraad vergaderde deze week. We kijken terug en blikken vooruit met een van de makers van de politieke podcast Toren S’ – onze politiek analist, Paulus Kerpels. Paulus vertelt over een drietal belangrijke zaken die zijn besproken tijdens de afgelopen raadsvergadering. Het raadsvoorstel voor het bestemmingsplan van de Kop van de Singel lag er om definitief te bevestigen. Dit gaat over de Woontoren s’MAAK. “Ik dacht de grap te kunnen maken ‘over smaak valt niet te twisten’ maar dat deed elke partij al afgelopen dinsdag in de vergadering. Het bestemmingsplan is goedgekeurd, maar er zit nog wel een staart aan.

door Matthijs Rorije

De Gemeenteraad vergaderde deze week. We kijken terug en blikken vooruit met een van de makers van de politieke podcast Toren S’ – onze politiek analist, Paulus Kerpels.

Paulus vertelt over een drietal belangrijke zaken die zijn besproken tijdens de afgelopen raadsvergadering. Het raadsvoorstel voor het bestemmingsplan van de Kop van de Singel lag er om definitief te bevestigen. Dit gaat over de Woontoren s’MAAK. “Ik dacht de grap te kunnen maken ‘over smaak valt niet te twisten’ maar dat deed elke partij al afgelopen dinsdag in de vergadering. Het bestemmingsplan is goedgekeurd, maar er zit nog wel een staart aan.”

De Opkoopbescherming was een ander belangrijk punt, die gaat in Nieuwland en Oost komen. Maar een groot deel van de raad wilt het ook in andere wijken doorvoeren. Als de opkoopbescherming in deze twee wijken werkt, wordt er rond de zomernota, juli 2023, gekeken of het ook in andere wijken kan worden ingevoerd.

De gemeenteraad roept, via een motie, het college op om met spoed een brief te sturen naar de minister van Infrastructuur en Waterstaat over Luchthaven Rotterdam The Hague Airport om groei te voorkomen.

Daarnaast heeft Paulus het ook nog kort over de brief die inwoners uit de wijk West op de deurmat hebben ontvangen waarmee ze voor- of tegen het plan om betaald parkeren in te voeren, kunnen stemmen. “Als 30% van de inwoners heeft gestemd, dan is dat bindend.”

 

Fragment uit de 245-ste aflevering van het live televisieprogramma Onder Ogen. Bekijk de hele aflevering hier: onder-ogen-oorlog-in-oekraine-halloween-speculaasvarken-zadenbibliotheek-en-politiek

 

Onder Ogen is er elke vrijdag vanaf 20:00 uur LIVE vanuit de Tv-studio Korenbeurs.
Heeft u tips voor ons programma of vragen voor onze gasten, geef het dan aan ons door!

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

 

 

 

Media