maandag 14 november 2022 23:05

'Schiedam moet meer vluchtelingen opnemen, bed, bad en brood is heel belangrijk voor mensen'

"De insteek van het manifest is dat we willen zeggen dat er in Schiedam al heel veel gedaan wordt. Dat wil ik heel erg benadrukken, ook vanuit de gemeente" zegt Rita van Eijk van Meredia. "Maar het kan altijd beter. Het punt is dat er 2 jaar geleden een motie is aangenomen, dat we zorg zouden dragen voor 50 kinderen. Dat is een landelijk een issue geweest en toen is er in Schiedam een motie aangenomen dat we ook in Schiedam de verantwoording zouden nemen over 50 kinderen. Nou wij hebben er helemaal niks meer van gehoord".

door Matthijs Rorije

De gemeente moet meer vluchtelingen opnemen. Dat staat beschreven in een manifest van verschillende instanties en stichtingen. In totaal zijn 21 instellingen aangesloten. Het manifest is aangeboden aan gemeenteraadsleden.

Rita van de Eijk van de Stichting Meredia: "Het is een initiatief van de Manifestgroep Schiedam Verwelkomt Vluchtelingen en daar zit ik in vanuit Meredia.

"De insteek van het manifest is dat we willen zeggen dat er in Schiedam al heel veel gedaan wordt. Dat wil ik heel erg benadrukken, ook vanuit de gemeente" zegt Rita. "Maar het kan altijd beter. Het punt is dat er 2 jaar geleden een motie is aangenomen, dat we zorg zouden dragen voor 50 kinderen. Dat is een landelijk een issue geweest en toen is er in Schiedam een motie aangenomen dat we ook in Schiedam de verantwoording zouden nemen over 50 kinderen. Nou wij hebben er helemaal niks meer van gehoord. Die vraag wil ik ook wel heel erg graag aanstaande dinsdag neerleggen".

"Wij denken voornamelijk aan de asielzoekers, het is gewoon heel belangrijk dat mensen opgenomen worden dat er een bed, bad en brood is voor mensen".

 

Fragment uit de 248-ste aflevering van het live televisieprogramma Onder Ogen. Bekijk de hele aflevering hier: onder-ogen

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

 

 

Media