zondag 27 november 2022 14:41

Voorzitter HCS: "Hockeyers en douchen? Nee! Goor"

Voor huishoudens wordt er een plafond op de energierekening ingevoerd, maar voor sportclubs is er nog geen reddingsplan. Ook sport clubs in Schiedam hebben hier zorgen over. Voor Hockey Combinatie Schiedam komt daarbij dat zij sinds vorig jaar tijdens de winterstop van het veldhockey een blaashal voor de zaalcompetitie op hun velden opzetten – wat 24 uur per dag energie vraagt om de hal opgeblazen te houden. "Het is wel een grappig verhaal denk ik" begint de voorzitter van HCS, Roland van der Poel "Hockeyers en douchen? Nee! Goor.

Voor huishoudens wordt er een plafond op de energierekening ingevoerd, maar voor sportclubs is er nog geen reddingsplan. Ook sport clubs in Schiedam hebben hier zorgen over. Voor Hockey Combinatie Schiedam komt daarbij dat zij sinds vorig jaar tijdens de winterstop van het veldhockey een blaashal voor de zaalcompetitie op hun velden opzetten – wat 24 uur per dag energie vraagt om de hal opgeblazen te houden.

"Het is wel een grappig verhaal denk ik" begint de voorzitter van HCS, Roland van der Poel "Hockeyers en douchen? Nee! Goor. Bij voetballers is douchen heel gewoon na de wedstrijd. De hockeyers gaan soms met een groepje, maar het kan ook gebeuren dat het niet plaats vindt. Misschien dat dat ook al scheelt in het energieverbruik".

HCS heeft nu helemaal nog geen last van hogere energiekosten: "Wij huren het complex en in die huur zitten ook je verbruikskosten en dat is gewoon een vast bedrag en dat staat vast en dat zal niet zoveel wijzigen. De gemeente kan daar last van hebben, dat zal ongetwijfeld, afhankelijk van het contract. Het raakt het ons nu niet direct. Maar dat wil niet zeggen dat we er niets mee moeten doen. Maar het is ook niet zo dat we daar nu een strak beleid op voeren" zegt de voorzitter.

Voor mogelijke compensatie voor sportclubs die het wel moeilijk hebben wordt door de gemeente eerst naar de landelijke politiek gekeken, zegt politiek analist Paulus Kerpels: "Laat eerst Den Haag maar even over de brug komen". 

 

Fragment uit de 250-ste aflevering van het live televisieprogramma Onder Ogen. Bekijk de hele aflevering hier: onder-ogen-het-wk-diagnoses-bij-vrouwen-de-opblaashal-van-hcs-en-blik-op-gemeenteraad

Onder Ogen is er elke vrijdag vanaf 20:00 uur LIVE vanuit studio Korenbeurs.
Heeft u tips voor ons programma of vragen voor onze gasten, geef het dan aan ons door!

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media