maandag 05 december 2022 10:55

'Schiedamse re-integratieofficier moet jonge inbrekers en gewapende overvallers toekomstperspectief gaan bieden'

Bijna de helft van de ex-gedetineerden gaat snel weer in de fout, maar dat moet veranderen met de komst van een re-integratieofficier, een functie die Bart Reedijk vervult in Dordrecht. Hij is te gast in Onder Ogen, de Schiedamse talkshow. Het gaat volgens Reedijk vooral om die jongeren die een wat zwaarder delict op hun naam hebben staan en dan vooral delicten die heel veel impact hebben op de slachtoffers. "Dan moet je denken aan straatroof, gewapende overal, inbraak, zware geweldpleging. Dat zijn de delicten waar de recidive cijfers ook aanmerkelijk hoger liggen".

Bijna de helft van de ex-gedetineerden gaat snel weer in de fout, maar dat moet veranderen met de komst van een re-integratieofficier, een functie die Bart Reedijk vervult in Dordrecht. Hij is te gast in Onder Ogen, de Schiedamse talkshow. 

De gemeente Dordrecht heeft in de persoon van Reedijk sinds 2019 een re-integratieofficier. Die helpt jonge ex-gedetineerden met het vinden van een woning, een passende baan en structuur in hun levens. 

Het gaat daarbij volgens Reedijk vooral om die jongeren die een wat zwaarder delict op hun naam hebben staan en dan vooral delicten die heel veel impact hebben op de slachtoffers. "Dan moet je denken aan straatroof, gewapende overal, inbraak, zware geweldpleging. Dat zijn de delicten waar de recidive cijfers ook aanmerkelijk hoger liggen". Die daders hebben volgens Reedijk op meerdere gebieden dan al problemen "en zeker door de detentie wordt dat niet bepaald beter. Als ze dan naar buiten gaan hebben ze relatief weinig toekomstperspectief. Het is zaak dat er heel snel een oplossing komt voor een aantal van die problemen. En vooral een toekomstperspectief daar ontbreekt het aan". 

 

Fragment uit de 252-ste aflevering van het live televisieprogramma Onder Ogen. Bekijk de hele aflevering hier: onder-ogen-schimmel-staatsliedenbuurt-sint-reintegratieofficier-parkeren-in-west-en-waterschap

 

Onder Ogen is er elke vrijdag vanaf 20:00 uur LIVE, dit keer vanuit de Tv-studio van Rijnmond.
Heeft u tips voor ons programma of vragen voor onze gasten, geef het dan aan ons door!

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media