maandag 05 december 2022 10:18

"Armoede, energiecrisis en inflatie en dan betaald parkeren invoeren? Ik heb er geen woorden voor"

Je auto parkeren in Schiedam West is nogal een dingetje: te veel auto's voor te weinig plekken. Dus mogen de bewoners stemmen of ze betaald willen parkeren. Een aardig gebaar van de gemeente om bewoners zoveel inspraak te geven of toch niet? Johanna Blinker, bewoonster van de wijk West, is te gast bij Onder Ogen, de Schiedamse talkshow. "Wat ik me afvraag is of de gemeente Schiedam wel voldoende haar voelsprieten op heeft" zegt Johanna. "in deze tijd van behoorlijke armoede in Schiedam, energiecrisis, inflatie is heel hoog en dan ga je in deze tijd betaald parkeren invoeren. Ik heb er geen woorden voor".

Je auto parkeren in Schiedam West is nogal een dingetje: te veel auto's voor te weinig plekken. Dus mogen de bewoners stemmen of ze betaald willen parkeren. Een aardig gebaar van de gemeente om bewoners zoveel inspraak te geven of toch niet? Johanna Blinker, bewoonster van de wijk West, is te gast bij Onder Ogen, de Schiedamse talkshow.

"Wat ik me afvraag is of de gemeente Schiedam wel voldoende haar voelsprieten op heeft" zegt Johanna. "in deze tijd van behoorlijke armoede in Schiedam, energiecrisis, inflatie is heel hoog en dan ga je in deze tijd betaald parkeren invoeren. Ik heb er geen woorden voor".

Maar er is wel een flinke parkeerdruk in West. Dat is een probleem. "Ik zie het probleem ook, alleen de oplossingen die nu voor handen liggen die gaan geen oplossing bieden voor ons" zegt Johanna. "Onze hele wijk West wordt eigenlijk een beetje tegen elkaar uitgespeeld. We zijn verdeeld in vijf gebieden en die vijf gebieden mogen naast elkaar voor of tegen gaan stemmen met als gevolg als de ene voorstemt vanwege de parkeerdruk, dan verschuift het probleem naar een ander, dus het lost niks op". 

"ik denk" zegt Johanna, "dat met name de druk gewoon komt door met name de bedrijfsbusjes, maar ook mensen met twee, drie auto's en dat is natuurlijk een probleem. We ontkennen niet dat er geen probleem is. Alleen de manier waarop de gemeente het nu aanpakt zorgt voor een waterbedeffect. Maar ook het feit dat ze een tijdspad uitgekozen hebben dat helemaal niet aansluit op onze problematiek". 

 

Fragment uit de 252-ste aflevering van het live televisieprogramma Onder Ogen. Bekijk de hele aflevering hier: onder-ogen-schimmel-staatsliedenbuurt-sint-reintegratieofficier-parkeren-in-west-en-waterschap

Onder Ogen is er elke vrijdag vanaf 20:00 uur LIVE, dit keer vanuit de Tv-studio van Rijnmond.
Heeft u tips voor ons programma of vragen voor onze gasten, geef het dan aan ons door!

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media