zondag 05 maart 2023 14:20

Anouk van Mil: 'Schiedam was heksenbolwerk'

De Schiedamse culturele agenda over de maand maart barst uit z'n voegen. Anouk van Mil vist de pareltjes er voor ons uit. Tijdens de Internationale Vrouwendag op woensdag 8 maart vindt in Schiedam een bijzondere gebeurtenis plaats. Anouk: "Schiedam was een heksenbolwerk, er waren hier 41 heksenprocessen en acht heksenverbrandingen op de Grote Markt. Onze stad staat daarmee in de top 10 van de steden met de meeste heksenprocessen. De burgemeester onthult woensdag een heksengedenksteen."

De Schiedamse culturele agenda over de maand maart barst uit z'n voegen. Anouk van Mil vist de pareltjes er voor ons uit.

Tijdens de Internationale Vrouwendag op woensdag 8 maart vindt in Schiedam een bijzondere gebeurtenis plaats. Anouk: "Schiedam was een heksenbolwerk, er waren hier 41 heksenprocessen en acht heksenverbrandingen op de Grote Markt. Onze stad staat daarmee in de top 10 van de steden met de meeste heksenprocessen. De burgemeester onthult woensdag een heksengedenksteen."

Ook komt er een theatervoorstelling over heksen.

 

Dit is een fragment uit de 258-ste aflevering van het live televisieprogramma Onder Ogen. Bekijk de hele aflevering hier: levensredders-paddentrekkers-en-hoogbegaafden-in-onder-ogen

Onder Ogen is er elke vrijdag vanaf 20:00 uur LIVE, vanuit Tv-studio Korenbeurs.
Heeft u tips voor ons programma of vragen voor onze gasten, geef het dan aan ons door!

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media