zondag 07 mei 2023 14:13

"Ik dacht dat ik heel origineel was, maar mijn vader had het allemaal al bedacht"

Vorig jaar overleed de Schiedamse kunstenaar Sjef Henderickx. Hij laat een enorme schatkamer aan kunst achter. Zijn zoon, Arne Hendriks verweeft nu zijn eigen werk in dat van zijn vader.  Arne heeft het atelier van zijn vader nagemaakt in het Art Centre Schiedam. Zondag 7 mei wordt die tentoonstelling geopend. "Ik ben op zoek gegaan naar hoe zijn werk aansluit bij mijn werk. Hij blijkt heel veel invloed te hebben gehad op mijn werk. Ik dacht dat ik heel origineel was, maar mijn vader had het allemaal al bedacht. En hij had het weer van zijn vader die ook kunstenaar was".

Vorig jaar overleed de Schiedamse kunstenaar Sjef Henderickx. Hij laat een enorme schatkamer aan kunst achter. Zijn zoon, Arne Hendriks verweeft nu zijn eigen werk in dat van zijn vader.

Arne heeft het atelier van zijn vader nagemaakt in het Art Centre Schiedam. Zondag 7 mei wordt die tentoonstelling geopend. "Ik ben op zoek gegaan naar hoe zijn werk aansluit bij mijn werk. Hij blijkt heel veel invloed te hebben gehad op mijn werk. Ik dacht dat ik heel origineel was, maar mijn vader had het allemaal al bedacht. En hij had het weer van zijn vader die ook kunstenaar was".

 

Dit is een fragment uit de 268-ste aflevering van het live televisieprogramma Onder Ogen. Bekijk de hele aflevering hier: onder-ogen-bevrijdingsdag-brandersfeesten-de-natuur-van-slag-cocktails-en-sjef-henderickxOnder

 

Ogen is er elke vrijdag vanaf 20:00 uur LIVE, vanuit Tv-studio Korenbeurs.
Heeft u tips voor ons programma of vragen voor onze gasten, geef het dan aan ons door!

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media