zaterdag 10 juni 2023 09:24

Jules Bijl terug in Schiedam, nu als interim-burgemeester: "Verliefd op de Maasboulevard"

Jules Bijl is terug in Schiedam, de stad waar hij zijn jeugd doorbracht. Jules is nu interim-burgemeester. "De cirkel is rond" zegt hij in de Schiedamse/Vlaardingse talkshow Onder Ogen.

door Matthijs Rorije

Jules Bijl is terug in Schiedam, de stad waar hij zijn jeugd doorbracht. Jules is nu interim-burgemeester. "De cirkel is rond" zegt hij in de Schiedamse/Vlaardingse talkshow Onder Ogen.

"Er is veel veranderd in de stad, er is een hoop verbeterd." Daarmee doelt hij op meer gebouwen van volgens hem 'betere kwaliteit'.  "Er komt weer een nieuw hotel bij, we zijn goede stappen aan het maken. Je ziet het gewoon" vindt de burgemeester.

Ambitie

Waarom hij uiteindelijk burgemeester is geworden? "Mijn vader werkte heel lang op het kantongerecht op de Lange Haven", het pand wat nu van Nolet is. "Ik was al jong bezig met recht en onrecht. De bestuurlijke kant van het leven die trok me wel. Dus ik heb al van jongs af aan die ambitie gehad".

Over zijn voorganger Lamers zegt hij: "Ik denk dat hij een ander soort mens is en een andere stijl heeft. Ik ga het op mijn manier doen".

Verliefd op de Maasboulevard

De mooiste plekken van Schiedam vindt hij de Lange Haven en het Stedelijk Museum. "Maar ik ben verliefd op de Maasboulevard. Daar ben ik heel vaak geweest met mijn moeder".

Veiligheid

Schiedam noemt hij 'een stevige stad', waarmee hij 'het veiligheidsvraagstuk' bedoelt. "Dat komt ook omdat Schiedam in een regio ligt waar veel omgaat, zoals de haven. Dat brengt criminaliteit met zich mee. Veiligheid zal me wel flink bezig houden".

 

Dit is een fragment uit de 273-ste aflevering van het live televisieprogramma Onder Ogen. Bekijk de hele aflevering hier: onder-ogen-burgemeester-jules-bijl-tram-21-special-olympics-world-games-en-ziekte-van-huntington

Onder Ogen is er elke vrijdag vanaf 20:00 uur LIVE, vanuit Tv-studio Korenbeurs.
Heeft u tips voor ons programma of vragen voor onze gasten, geef het dan aan ons door!

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

 

 

 

Media