zondag 11 juni 2023 12:43

Ook raadsleden trekken aan de bel: 'Lijn 21 moet blijven'; petitie, crowdfunding, actiedag op 1 juli

Onder het motto 'lijn 21 moet blijven' roepen verschillende Schiedammers op tot actie.  Het schrappen van de tramlijn richting Woudhoek en Spaland hangt al meer dan een jaar boven de markt. Op 5 juli beslist de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) over het lot van de lijn. Met een grote actie trekken verschillende raadsleden nu aan de bel. Koen van Baekel (D66) en Maurice Mannee (Alles voor Schiedam) zijn te gast in de Schiedamse/Vlaardingse talkshow Onder Ogen.

door Matthijs Rorije

Onder het motto 'lijn 21 moet blijven' roepen verschillende Schiedammers op tot actie.  Het schrappen van de tramlijn richting Woudhoek en Spaland hangt al meer dan een jaar boven de markt. Op 5 juli beslist de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) over het lot van de lijn. Met een grote actie trekken verschillende raadsleden nu aan de bel.

Koen van Baekel (D66) en Maurice Mannee (Alles voor Schiedam) zijn te gast in de Schiedamse/Vlaardingse talkshow Onder Ogen.

"Onze actie gaat zeker wat opleveren" zegt van Baekel. "Schiedammers kunnen rechtstreeks bij de Metropoolregio duidelijk maken dat tramlijn 21 moet blijven". 

Op zaterdag 1 juli is de actiedag: "Wij roepen zoveel mogelijk mensen op om naar het viaduct te komen waar de tram naar doorgetrokken zou worden" zegt Mannee. "Vanaf daar wandelen we naar de keerlus. Daar stappen we op tram 21 richting Rotterdam". 

Er is een open brief naar de MRDH die mensen kunnen downloaden en ondertekenen.  Ook is er een crowdfunding gestart om de open brief in advertentievorm in een grote krant te kunnen publiceren.

 

 

Dit is een fragment uit de 273-ste aflevering van het live televisieprogramma Onder Ogen. Bekijk de hele aflevering hier: onder-ogen-burgemeester-jules-bijl-tram-21-special-olympics-world-games-en-ziekte-van-huntington

Onder Ogen is er elke vrijdag vanaf 20:00 uur LIVE, vanuit Tv-studio Korenbeurs.
Heeft u tips voor ons programma of vragen voor onze gasten, geef het dan aan ons door!

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media