vrijdag 16 juni 2023 23:29

Onder Ogen: Haring en Bierfestival, historische podcast, archeologische check en presentatietalent

In de Schiedamse/Vlaardingse talkshow Onder Ogen deze keer de volgende onderwerpen: - het nieuws van de dag - volgende week barst het Haring en Bierfeest weer los in Vlaardingen - Suzanne Klüver gaat archeologische vondsten op waarde schatten in Schiedam - Rik en Robert maken podcast over historisch Vlaardingen - en Tara Boxman over haar verkiezing als hét presentatietalent van 2023

door Matthijs Rorije

De Schiedamse/Vlaardingse talkshow Onder Ogen staat deze keer onder leiding van Tjerk van der Ende. De volgende onderwerpen komen aan bod:

Kunnen vrijwilligers nog wel iets organiseren?

Al dertien jaar lang was het een vaste waarde, maar deze week besloot de stichting achter Kidsbouwdorp in Schiedam dat er geen editie komt deze zomer. Geen hutten timmeren voor de kinderen dus, want de organisatie stuit op een te zware eisenlijst vanuit de gemeente. Eerder stopte de Brandersfeesten er ook al mee, om dezelfde reden. Is een evenement nog wel met vrijwilligers te organiseren?  

Haring en Bier

Volgende week barst het Haring en Bierfestival weer los in Vlaardingen. Het feest is al sinds 1974 een begrip in Vlaardingen. Twee dagen muziek en gezelligheid in de binnenstad.

Archeologisch loket

Kunsthistoricus Suzanne Klüver gaat, in samenwerking met archeologievereniging Helinium archeologische vondsten op waarde schatten in haar lijstenatelier op de Hoogstraat 94 in Schiedam. Van moderne vondsten tot fossielen en alles daar tussenin kunnen meegenomen worden op zaterdag 17 juni van 10.00 tot 17.00 uur.

Vlaarse Dingen

Het kan niemand zijn ontgaan, Vlaardingen bestaat 750 jaar en dat wordt dit jaar goed en groots gevierd. Niet alleen met feesten in de stad, ook met andere uitingen. Zo is er een podcast over de historische gebeurtenissen: Vlaarse Dingen. Podcastmakers Rik en Robert zijn  te gast in Onder Ogen. 

Presentatietalent

Een week geleden was het feest in Hilversum. In Beeld & Geluid werden de Lokale Media Awards uitgereikt. En de winnaar in de categorie presentatietalent is een goede bekende: Onder Ogen presentatrice en Schiedamse zakenvrouw Tara Boxman.

 

Onder Ogen is er elke vrijdag vanaf 20:00 uur LIVE, vanuit Tv-studio Korenbeurs.
Heeft u tips voor ons programma of vragen voor onze gasten, geef het dan aan ons door!

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media