zaterdag 12 oktober 2019 15:29

'Doordat Schiedam voorzichtig is geweest met begroten, zitten we nu niet in de problemen'

Burgemeester Lamers en wethouder Ruseler geven in het live televisieprogramma Onder Ogen een toelichting en uitleg over de begroting 2020.

'De begroting is eigenlijk een uitgebreide uitwerking van de zomernota.' legt de burgemeester uit.

De gemeente mag geen rode cijfers schrijven 'over meerdere jaren gekeken moet de begroting sluitend zijn.'

De gemeente zit in op herstructurering van de oude wijken Staatsliedenbuurt en Groenoord Zuid. Dat kost veel geld. Daarnaast wordt er ook gereserveerd voor Schieveste.

Waar andere steden in moeilijkheden komen door de enorm stijgende uitgaven voor jeugdzorg en WMO, weet Schiedam het hoofd goed boven water te houden. 'Dat komt omdat wij altijd heel voorzichtig, zeg maar conservatief, hebben geraamd.' zegt burgemeester Lamers.

Nieuw is de toeristenbelasting. 'Een deel van de ombrengsten wordt gebruikt voor het stimuleren van het toerisme in onze stad. Veel van de ons omringende gemeenten heffen ook toeristenbelasting.' legt wethouder Ruseler uit.

 

 

Fragment uit de 134-ste aflevering van het live televisieprogramma Onder Ogen. Bekijk de hele aflevering hier: video/onder-ogen-met-burgemeester-lamers-wethouder-ruseler-pieter-van-os-en-reinard-maarleveld

Onder Ogen is het nieuws- en actualiteitenprogramma van SCHIE TV.
Elke zaterdag vanaf 10:00 uur LIVE vanuit de Tv-studio Broersveld.
Heeft u tips voor ons programma of vragen voor onze gasten, geef het dan aan ons door!

Kijk mee of kom langs! Onze studio is gevestigd aan het Broersveld 31 in winkelcentrum de Nieuwe Passage in Schiedam centrum. Parkeren kan in de parkeergarage Nieuwe Passage, het eerste uur is gratis.

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media