advertentie

Brandoorzaak Heijermansflat onbekend, brandstichting uitgesloten

De politie bevestigt aan Twee dat het bij de brand in de Heijermansflat in Schiedam niet om brandstichting gaat. “Er is onderzoek gedaan. Er is niets gevonden dat leidt naar een oorzaak van de brand”, zo zegt een woordvoerder.

Dennis Koorevaar

door Dennis Koorevaar

donderdag 04 juli 2024 16:06

De brand in de flat aan het Heijermansplein begon op 11 juni, rond 14.30 uur. Al snel wisten de buren meer over de bewoner te vertellen. Zo zou ze ‘verslaafd’ en ‘pyromaan’ genoemd worden. Sinds de brand verblijft de bewoonster in verschillende hotels. Buren zeiden meerdere keren angstig te zijn geweest voor de brand, want; “stel je voor dat het ’s nachts was gebeurd”, zei een van de bewoners eerder voor de camera van Twee.

De politie bevestigt dat de brand begon in de slaapkamer, maar kan niets zeggen over de oorzaak van de brand. “Er is onderzoek gedaan. Dat is nu afgerond, maar de oorzaak van de brand is onbekend.” Daarmee is de zaak gesloten. “Als je opnieuw onderzoek zou doen, zou je op hetzelfde uitkomen”, eindigt de woordvoerder van de politie.

Herstelwerkzaamheden

De bewoner was donderdag nog niet op de hoogte van de afronding van het politieonderzoek en wacht de resultaten af. Eerst leek de bewoner verdwenen, maar al snel werd duidelijk dat Woonplus met de bewoner contact had. Of en wanneer de bewoner terug kan naar de woning in de Heijermansflat is niet duidelijk. Deze vrijdag beoordeelt een aannemer de herstelwerkzaamheden. Daarna wordt er door Woonplus contact gezocht met de bewoner.