advertentie
donderdag 11 februari 2021 15:13

Vaccinatiehal Schiedam nog steeds leeg. GGD: Wij zijn afhankelijk van de landelijke vaccinatiestrategie

De afgelopen dagen werd SCHIE door verschillende mensen benaderd die zich gefrustreerd voelden over het vaccineren. Ze zagen op SCHIE TV dat de vaccinatielocatie Groenoord klaar is, maar inwoners van Schiedam krijgen te horen dat zij in andere steden hun vaccinatie moeten halen.

Een Schiedammer schrijft ons in een e-mail: 'Heb gisteren, als mantelzorger, voor een mevrouw ( 84 jaren oud ) de twee afspraken moeten maken voor de vaccinatie. De eerste afspraak is op Rotterdam Airport en de tweede afspraak is in sporthal Den Oert in Spijkenisse. Schiedam is bij de GGD onbekend! Mevrouw heeft nu besloten van de vaccinatie af te zien.'

Schiedam - De afgelopen dagen werd SCHIE door verschillende mensen benaderd die zich gefrustreerd voelden over het vaccineren. Ze zagen op SCHIE TV dat de vaccinatielocatie Groenoord klaar is, maar inwoners van Schiedam krijgen te horen dat zij in andere steden hun vaccinatie moeten halen.

Omdat eerst 80-plussers worden gevaccineerd is het reizen vaak een probleem. Hierdoor zouden deze mensen liever dichter bij huis gevaccineerd willen laten worden. Een Schiedammer schrijft ons in een e-mail: 'Heb gisteren, als mantelzorger, voor een mevrouw ( 84 jaren oud ) de twee afspraken moeten maken voor de vaccinatie. De eerste afspraak is op Rotterdam Airport en de tweede afspraak is in sporthal Den Oert in Spijkenisse. Schiedam is bij de GGD onbekend! Mevrouw heeft nu besloten van de vaccinatie af te zien.'

De GGD laat weten dat zij nog niets kunnen zeggen over wanneer er gevaccineerd kan worden op vaccinatielocatie Groenoord: ‘De GGD is afhankelijk van de landelijke vaccinatiestrategie en het tempo van de levering van het vaccin. Daarom kan er geen exacte datum worden genoemd over de opening van vaccinatielocatie Groenoord’ aldus de GGD.

De test -en vaccinatielocaties waren afgelopen weekend dicht vanwege de hevige sneeuwval en vorst. Begin deze week zijn de werkzaamheden weer hervat. Hoe gaat het op dit moment met de teststraten met de vorst en de sneeuw? Moeten mensen buiten wachten of is daar iets voor geregeld?

De GGD laat weten dat er in Schiedam het vooral drive-thru teststraten zijn. Mensen blijven in de auto wachten totdat zij aan de beurt zijn. Voor het personeel is er voor extra kleding en schoeisel gezorgd. Ook worden er indien nodig heaters geplaatst.

Drukte

De GGD merkt dat ze het minder druk hebben met testen. Dat heeft volgens de GGD met verschillende factoren te maken. Door het winterse weer durven minder mensen de straat op en gaat men niet naar de teststraat. Ook zouden er door de lockdown minder mensen met klachten zijn en het privacy lek en beveiliging van de website coronatest.nl zouden daar ook een rol in kunnen spelen.  

Afspraken in het weekend

Afspraken die zouden plaatsvinden in het weekend en niet door konden gaan wegens de sluiting zijn na gebeld en verplaats. Er is geen sprake van ophoping van afspraken. Er is genoeg testcapaciteit om de afspraken die plaats zouden vinden in het weekend en de huidige afspraken op te vangen.