advertentie
vrijdag 12 februari 2021 13:18

Rapport over ontwikkelkansen Hoekse Lijn aangeboden aan gemeenteraad

Het rapport Van Strand tot Stad: ontwikkelkansen aan de Hoekse Lijn is vrijdag aangeboden aan de gemeenteraden van de vier Hoekse Lijn-gemeenten Schiedam, Rotterdam, Vlaardingen en Maassluis. Hierin wordt geschetst hoe het potentieel van de Hoekse Lijn als verbinding optimaal kan worden benut. In de komende maanden wordt het rapport in de colleges en gemeenteraden van de betrokken gemeenten behandeld. Op basis hiervan wordt later dit jaar begonnen met de uitwerking van een plan van aanpak.

Schiedam - Het rapport Van Strand tot Stad: ontwikkelkansen aan de Hoekse Lijn is vrijdag aangeboden aan de gemeenteraden van de vier Hoekse Lijn-gemeenten Schiedam, Rotterdam, Vlaardingen en Maassluis.

Hierin wordt geschetst hoe het potentieel van de Hoekse Lijn als verbinding optimaal kan worden benut. Door rondom de metrolijn te investeren in woningbouw, bedrijvigheid en recreatie kan slim gebruikt worden gemaakt van de bestaande OV-verbinding. Door ontwikkelingen te concentreren rondom de stations van de Hoekse Lijn moeten op termijn aantrekkelijke woon-werkgebieden ontstaan waarbij ook aandacht is voor natuur en ontspanning.

In de komende maanden wordt het rapport in de colleges en gemeenteraden van de betrokken gemeenten behandeld. Op basis hiervan wordt later dit jaar begonnen met de uitwerking van een plan van aanpak.