advertentie
maandag 15 februari 2021 15:38

Handhaving heeft tot nu toe 50 avondklokboetes geschreven

De gemeentelijke handhavers hebben tot nu toe 50 bekeuringen geschreven voor het overtreden van de avondklok-maatregel.

Aanvankelijk was alleen de politie bevoegd om handhavend op te treden tegen het overtreden van de avondklok. Lamers schrijft in een brief aan de gemeenteraad: 'Op verzoek van de burgemeesters zijn ook BOA’s bevoegd bevonden hier tegen op te treden. De politie trad in eerste instantie vooral in de avond handhavend op tegen corona overtredingen. De BOA’s deden dat overdag. Nu de BOA’s ook kunnen optreden tegen de overtreding van de avondklok wordt in teams van politie in combinatie met BOA’s gehandhaafd.

Schiedam - De gemeentelijke handhavers hebben tot nu toe 50 bekeuringen geschreven voor het overtreden van de avondklok-maatregel.

Aanvankelijk was alleen de politie bevoegd om handhavend op te treden tegen het overtreden van de avondklok. Burgemeester Lamers schrijft in een brief aan de gemeenteraad: 'Op verzoek van de burgemeesters zijn ook BOA’s bevoegd bevonden hier tegen op te treden. De politie trad in eerste instantie vooral in de avond handhavend op tegen corona overtredingen. De BOA’s deden dat overdag. Nu de BOA’s ook kunnen optreden tegen de overtreding van de avondklok wordt in teams van politie in combinatie met BOA’s gehandhaafd.

Naast de handhaving op de avondklok is ook veel ingezet op het voorkomen van vernielingen en het samenscholen van jongeren. In de periode 15 december t/m 7 februari heeft dit geleid tot 86 bekeuringen en 68 waarschuwingen voor corona gerelateerde overtredingen. Van de 86 bekeuringen zijn er 50 voor het overtreden van de avondklok, 30 voor groepsvorming, 4 voor onvoldoende afstand houden en 2 voor gebruik van alcohol.

Het overgrote deel van de waarschuwingen betrof groepsvorming (64x).'