advertentie
dinsdag 16 februari 2021 18:38

Avondklok blijft in ieder geval de komende dagen nog van kracht

De avondklok blijft toch nog, in ieder geval de komende dagen, van kracht. Totdat vrijdag de zaak inhoudelijk verder wordt behandeld, moet iedereen tussen 21:00 en 04:30 uur binnen blijven, tenzij hij of zij een geldige reden heeft buiten te zijn. De avondklok is dinsdag hét onderwerp van gesprek in Nederland en onze regio, nadat de voorzieningenrechter in Den Haag besloot dat de coronamaatregel per direct moet worden opgeheven. De Staat ging tegen het vonnis in Hoger Beroep en diende een spoedprocedure in om de maatregel tot die uitspraak in stand te kunnen houden.

De avondklok blijft toch nog, in ieder geval de komende dagen, van kracht. Totdat vrijdag de zaak inhoudelijk verder wordt behandeld, moet iedereen tussen 21:00 en 04:30 uur binnen blijven, tenzij hij of zij een geldige reden heeft buiten te zijn.

De avondklok is dinsdag hét onderwerp van gesprek in Nederland en onze regio, nadat de voorzieningenrechter in Den Haag besloot dat de coronamaatregel per direct moet worden opgeheven. De Staat ging tegen het vonnis in Hoger Beroep en diende een spoedprocedure in om de maatregel tot die uitspraak in stand te kunnen houden. Na een afgewezen 'wraking' van de rechters door Viruswaarheid kwam de uitspraak van de spoedprocedure pas om 20:40 uur, twintig minuten voor het ingaan van de avondklok.