advertentie
donderdag 25 februari 2021 17:39

In Schiedam worden nog altijd geen vaccinaties gezet: 'verschrikkelijk gênant'

Begin februari presenteerde de gemeente Schiedam de Groenoordhal als één van de locaties waar gevaccineerd zou kunnen worden in de strijd tegen het coronavirus. Burgemeester Lamers was zelfs aanwezig voor een openingswoord en om de pers te woord te staan. Er werd gesproken over een mega-priklocatie met een Schiedamse touch waar zeven dagen per week gevaccineerd zou kunnen worden. Kortom: de Groenoordhal was er als locatie helemaal klaar voor.

Maar het pakt in praktijk iets anders uit. Nu, bijna een maand later, wordt er nog altijd geen prik gegeven in de Schiedamse Groenoordhal. SCHIE kreeg al de nodige reacties van teleurgestelde mensen binnen die te horen kregen dat ze in een andere stad hun vaccinatie moesten halen. Vooral bij de oudere doelgroep, die aan de beurt is voor de vaccinatie, is dat vanwege het reizen een probleem.

Het is ook nog altijd niet bekend wanneer er in de Groenoordhal geprikt zou kunnen worden. De GGD is hiervoor afhankelijk van de landelijke vaccinatiestrategie en het tempo van de levering van het vaccin. Daarom kan er geen exacte datum worden genoemd over de opening van de vaccinatielocatie Groenoord. Omdat de Groenoordhal ook niet bij de planning van de GGD zit voor de nieuwe priklocaties betekent dit dat er in Schiedam in ieder geval voor 18 maart niet zal worden gevaccineerd.

Schiedammers zijn er niet over te spreken: 'verschrikkelijk gênant' en 'gemiste kans' kregen we op camera te horen.

Media