advertentie
donderdag 04 maart 2021 08:54

Ruim 2.500 M-meldingen resulteren in 318 aanhoudingen in onze regio

Ruim 2.500 M-meldingen resulteren in 318 aanhoudingen in onze regio Foto: Stockfoto politie

Het aantal Meld Misdaad Anoniem-meldingen zit landelijk en in onze regio in de lift. In onze regio werden er vorig jaar 58 % meer gebeld of gemaild naar M. Dat resulteerde in 318 aanhoudingen. De Meld Misdaad Anoniem-meldingen worden sinds mei 2019 niet alleen doorgegeven aan de politie, maar ook aan de gemeente. Als bijvoorbeeld gemeld wordt dat er een hennepkwekerij in een sociale huurwoning zit kan de gemeente meteen ingrijpen. De meeste meldingen gingen over softdrugs (840) gevolgd door harddrugs (729). Ook geweldsdelicten, financieel-economische delicten en verduistering/diefstal werden gemeld. 

Rotterdam - Het aantal Meld Misdaad Anoniem-meldingen zit landelijk en in onze regio in de lift. In onze regio werden er vorig jaar 58 % meer gebeld of gemaild naar M. Dat resulteerde in 318 aanhoudingen.

De Meld Misdaad Anoniem-meldingen worden sinds mei 2019 niet alleen doorgegeven aan de politie, maar ook aan de gemeente. Als bijvoorbeeld gemeld wordt dat er een hennepkwekerij in een sociale huurwoning zit kan de gemeente meteen ingrijpen.

De meeste meldingen gingen over softdrugs (840) gevolgd door harddrugs (729). Ook geweldsdelicten, financieel-economische delicten en verduistering/diefstal werden gemeld. 

Er werden dankzij M-meldingen 58 vuurwapens en 70 slag- of stootwapens in beslag genomen in onze regio.

De grootste slag werd vorig jaar geslagen in de Spaanse Polder: tijdens invallen op 5 maart in meerdere garageboxen nam de politie voor meer dan een miljoen euro aan namaakartikelen in beslag. In het boxencomplex werden meerdere compleet ingerichte kledingwinkels aangetroffen.

Schermafdruk 2021 03 04 09.08.25