advertentie
vrijdag 05 maart 2021 10:44

Stedelijk Museum eert eerste Schiedamse vrouwelijke raadsleden

Het Stedelijk Museum Schiedam eert op maandag 8 maart, samen met vrouwelijke raadsleden van Schiedam, de eerste, inmiddels ‘vergeten’vrouwelijke raadsleden van Schiedam. Ruim honderd jaar geleden waren Elisabeth Koeten-Ooms en Christine Nolet-Kreijns de eerste vrouwen in de Schiedamse gemeenteraad. “Hun standpunten verschillen niet veel van de huidige gemeenteraadsleden. Toch kennen maar weinig mensen hun verhaal”, vertelt directeur Anne de Haij van het Stedelijk Museum Schiedam. Op verzoek van het museum gingen de huidige vrouwelijke politici op de foto met hun politieke leuze. Alle posters van de deelnemende politica zijn te zien op de website en de sociale media van het museum.

Schiedam - Het Stedelijk Museum Schiedam eert op Internationale Vrouwendag op maandag 8 maart, samen met vrouwelijke raadsleden van Schiedam, de eerste, inmiddels ‘vergeten’vrouwelijke raadsleden van Schiedam.

Ruim honderd jaar geleden waren Elisabeth Koeten-Ooms en Christine Nolet-Kreijns de eerste vrouwen in de Schiedamse gemeenteraad. “Hun standpunten verschillen niet veel van de huidige gemeenteraadsleden. Toch kennen maar weinig mensen hun verhaal”, vertelt directeur Anne de Haij van het Stedelijk Museum Schiedam.

Op verzoek van het museum gingen de huidige vrouwelijke politici op de foto met hun politieke leuze, die samenvalt met Betje en Stien. Alle posters van de deelnemende politica zijn te zien op de website en de sociale media van het museum.