advertentie
zaterdag 06 maart 2021 22:38

Geen versoepelingen verwacht, avondklok wordt verlengd

Het kabinet zal naar verwachting maandag, als er weer een corona-persconferentie wordt gegeven, geen versoepelingen van de coronamaatregelen bekendmaken. De avondklok wordt dus ook opnieuw verlengd. Het aantal besmettingen schommelt de laatste tijd tussen de 4.000 en 6.000 per dag en dat is nog gewoon te hoog om verder te kunnen versoepelen, melden ingewijden aan de NOS. De bronnen denken dat het kabinet wel voorbereidingen treft voor versoepelingen, maar die zouden dan pas over drie weken in kunnen gaan, mits de besmettingscijfers gaan dalen.

Het kabinet zal naar verwachting maandag, als er weer een corona-persconferentie wordt gegeven, geen versoepelingen van de coronamaatregelen bekendmaken. 

De avondklok wordt dus ook opnieuw verlengd. Het aantal besmettingen schommelt de laatste tijd tussen de 4.000 en 6.000 per dag en dat is nog gewoon te hoog om verder te kunnen versoepelen, melden ingewijden aan de NOS.

De bronnen denken dat het kabinet wel voorbereidingen treft voor versoepelingen, maar die zouden dan pas over drie weken in kunnen gaan, mits de besmettingscijfers gaan dalen. Mogelijk gaan dan de terrassen van de horeca weer open en ook wordt er gesproken over fysiek onderwijs op de hbo's en universiteiten.

Ook zou het winkelen bij niet-essentiële winkels dan mogelijk uitgebreid kunnen worden: van twee klanten per verdieping nu, naar een maximaal aantal klanten per aantal vierkante meters.

Ook kijkt de regering naar mogelijkheden om mensen meer vrijheden te geven als ze een vaccinatiebewijs hebben of een sneltest hebben gedaan met een negatieve uitslag. Daarbij mag er geen sprake mag zijn van 'vaccinatiedwang'.

De persconferentie wordt maandag live uitgezonden op SCHIE TV.