advertentie
zaterdag 13 maart 2021 09:13

Petitie voor behoud Zwembad Zuid

'Inwoners van Schiedam' zijn een petitie gestart voor behoud van Zwembad Zuid. Er is angst dat het zwembad moet sluiten omdat de gemeente er financieel niet rooskleurig voor staat. De gemeente laat in een reactie aan SCHIE weten dat pas 'later dit jaar komt het sportaccommodatiebeleid op de agenda van de gemeenteraad. Dan besluit de gemeenteraad over de sportaccommodaties in Schiedam, waaronder ook de zwembaden'. De petitie opstellers hebben er geen goed gevoel bij. 'Wij zijn van mening dat Schiedam twee zwembaden nodig heeft en dat het gemeentebestuur zich niet moet richten op één zwembad in Schiedam Noord

Schiedam - 'Inwoners van Schiedam' zijn een petitie gestart voor behoud van Zwembad Zuid. Er is angst dat het zwembad moet sluiten omdat de gemeente er financieel niet rooskleurig voor staat.

De gemeente laat in een reactie aan SCHIE weten dat pas 'later dit jaar komt het sportaccommodatiebeleid op de agenda van de gemeenteraad. Dan besluit de gemeenteraad over de sportaccommodaties in Schiedam, waaronder ook de zwembaden'.

De petitie opstellers hebben er geen goed gevoel bij. 'Wij zijn van mening dat Schiedam twee zwembaden nodig heeft en dat het gemeentebestuur zich niet moet richten op één zwembad in Schiedam Noord (Zwembad Groenoord, red.)'.
Volgens de opstellers zijn er in heel Nederland ruim 700 openbare zwembaden. 'Dat is gemiddeld één zwembad per 25.000 inwoners. Schiedam heeft bijna 80.000 inwoners'. Ook vinden ze de afstand van Schiedam Zuid naar Schiedam Noord voor veel kinderen te groot en heeft elk kind recht op beweging en zwemles in zijn of haar eigen omgeving. 'Zwemles draagt bovendien bij aan de veiligheid en gezondheid van kinderen'.

'Wij roepen het gemeentebestuur op om, ondanks financiële onzekere tijden, te kiezen voor veiligheid van onze kinderen en een plan uit te werken voor twee zwembaden in Schiedam en de Vrienden van Zwembad Zuid hierbij te betrekken' aldus de petitie die inmiddels meer dan 100 keer is ondertekend.

Die 'Vrienden van Zwembad Zuid' hebben al twee jaar geleden gepleit voor een multifunctioneel sportcentrum in Zuid. ''We hebben geconstateerd dat er een behoorlijke bewegingsachterstand is in de oude wijken van Schiedam. Zowel jong als oud bewegen te weinig' zo motiveerde Mari Dingenouts van De Vrienden van Zwembad Zuid toen het voorstel.