advertentie
zaterdag 13 maart 2021 11:07

Maandag start de uitvoering van het project 'Van Swindenstraat en omgeving' op het Edisonplein

Maandag start de uitvoering van het project 'Van Swindenstraat en omgeving' op het Edisonplein Foto: Twitter/gemeente Schiedam

Maandag start de gemeente met de uitvoering van het project 'Van Swindenstraat en omgeving' op het Edisonplein. Daar komt een waterberging onder het plein. Schiedam-Oost kampt met overlast als gevolg van hevige regenval. Om deze overlast te verminderen, wordt onder het Edisonplein een waterberging aangelegd. De werkzaamheden hiervoor beginnen begin op 15 maart 2021 en duren circa twee maanden. Ook worden de straten (Van Swindenstraat, Voltastraat en Ampèrestraat en een deel van de Oosterstraat en Edisonstraat) en het Edisonplein opnieuw ingericht.

Schiedam - Maandag start de gemeente met de uitvoering van het project 'Van Swindenstraat en omgeving' op het Edisonplein. Daar komt een waterberging onder het plein.

Schiedam-Oost kampt met overlast als gevolg van hevige regenval. Om deze overlast te verminderen, wordt onder het Edisonplein een waterberging aangelegd. De werkzaamheden hiervoor beginnen begin op 15 maart 2021 en duren circa twee maanden. Ook worden de straten (Van Swindenstraat, Voltastraat en Ampèrestraat en een deel van de Oosterstraat en Edisonstraat) en het Edisonplein opnieuw ingericht.

Onder andere de riolering en bestrating worden vervangen. Ook komen er nieuwe lichtmasten met daar omheen groene korven met bloeiende klimplanten. 'Deze zullen de straten een groenere uitstraling geven' beloofd de gemeente. 

Een ander onderdeel van deze fase is de aanleg van een speciaal infiltratie- en drainagesysteem. Dit systeem zorgt ervoor dat het grondwater op het oorspronkelijke peil komt en blijft. De werkzaamheden in deze fase worden in de volgende volgorde uitgevoerd: Voltastraat en Snelliussingel (1), de Van Swindenstraat (2), de Ampèrestraat (3), de Edisonstraat (4) en de Oosterstraat (5).

Na afronding van fase 2 wordt begonnen met de nieuwe inrichting van het Edisonplein. 'Door het Edisonplein te vergroenen en in te richten met nieuwe sport- en speelvoorzieningen willen we samen met buurtbewoners het plein laten uitgroeien tot een plein waar jong en oud kan ontspannen en elkaar kan ontmoeten' aldus de gemeente. 'Om een goed beeld te krijgen van de wensen voor de nieuwe inrichting van het Edisonplein, hebben we buurtbewoners gevraagd in een online enquête hun voorkeuren aan te geven als het gaat om beplanting, speeltoestellen en sportvoorzieningen. Ook konden tips worden gegeven over hoe het plein een prettige plek kan worden voor jong en oud. Per huishouden kon de vragenlijst één keer worden ingevuld' .

De aanleg van een persleiding is nodig voor de aanpak van wateroverlast in Schiedam-Oost en maakt ook onderdeel uit van het project. Projectaannemer Verheij Infra legt hiervoor een speciale persleiding aan en plaatst twee pompputten en twee ontvangstputten.