advertentie
zaterdag 13 maart 2021 11:15

Corona in Schiedam: 23 nieuwe besmettingen en twee ziekenhuisopnames, landelijk nog verdere stijging

Het RIVM heeft zaterdag 23 nieuwe besmettingen onder de Schiedammers gemeld, evenveel als gisteren. Twee Schiedammers moesten in het ziekenhuis worden opgenomen.  De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 6.480 positieve tests, 191 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 102 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen en sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger.

Schiedam - Het RIVM heeft zaterdag 23 nieuwe besmettingen onder de Schiedammers gemeld, evenveel als gisteren. Twee Schiedammers moesten in het ziekenhuis worden opgenomen. 

De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 6.480 positieve tests, 191 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 102 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen en sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger.

Landelijk niet bepaald een rooskleurig beeld: er werden vandaag 6.446 nieuwe bevestigde coronabesmettingen gemeld. Dat zijn er 405 meer dan gisteren, toen al het hoogste aantal besmettingen in twee maanden werd gemeld.

In de Nederlandse ziekenhuizen daalde het aantal coronapatiënten vandaag: het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt vandaag 1.875, dat zijn er 35 minder dan vrijdag. Daarvan liggen er 554 op de IC, een daling van 22 patiënten en 1.321 in de kliniek, 13 patiënten minder dan gisteren.