advertentie
zaterdag 13 maart 2021 23:07

Hoogwater in Schiedam

Hoogwater in Schiedam Foto: Instagram/jeugdagenten Schiedam

Dat het hoog water zou worden was al bekend maar blijkbaar niet bij de eigenaar van deze auto bij het Hoofdplein in Zuid. De politie heeft de eigenaar in kennis gesteld en die heeft zijn auto nog kunnen redden. In de winter en het begin van de lente bestaat er een grotere kans op hoogwater op de Nederlandse rivieren en langs de kust. De Rijn en de Maas moeten namelijk in deze periode meer regenwater en bij invallende dooi ook veel smeltwater afvoeren dan in andere seizoenen. En die harde wind blies het water nog verder richting land dan normaal.

Schiedam - Dat het hoog water zou worden was al bekend maar blijkbaar niet bij de eigenaar van deze auto bij het Hoofdplein in Zuid.

De politie heeft de eigenaar in kennis gesteld en die heeft zijn auto nog kunnen redden.

In de winter en het begin van de lente bestaat er een grotere kans op hoogwater op de Nederlandse rivieren en langs de kust. De Rijn en de Maas moeten namelijk in deze periode meer regenwater en bij invallende dooi ook veel smeltwater afvoeren dan in andere seizoenen. En die harde wind blies het water nog verder richting land dan normaal.