advertentie
donderdag 18 maart 2021 10:50

Metroreizigers moeten langs spoorbaan terug naar Schiedam lopen na rook onder metro

Metroreizigers moeten langs spoorbaan terug naar Schiedam lopen na rook onder metro Foto: archief SCHIE

Al voor de vierde keer dit jaar is een metro van de RET ontruimd. Dat gebeurde vanochtend tussen de stations Schiedam Centrum en het Rotterdamse Marconiplein. De reizigers moesten langs de metrobaan teruglopen naar Schiedam Centrum. Het metroverkeer rijdt inmiddels weer, meldt Rijnmond. Het voorval gebeurde rond 09:15 uur met metro C die onderweg was naar eindpunt De Terp. "We vertrokken van Schiedam Centrum. We reden nog op het rechte stuk richting Marconiplein. Plotseling voelden we een schok. Rook kwam onder het achterste metrostel vandaan", vertelt een reiziger aan de regionale omroep.

Al voor de vierde keer dit jaar is een metro van de RET ontruimd. Dat gebeurde vanochtend tussen de stations Schiedam Centrum en het Rotterdamse Marconiplein. De reizigers moesten langs de metrobaan teruglopen naar Schiedam Centrum. Het metroverkeer rijdt inmiddels weer, meldt Rijnmond.

Het voorval gebeurde rond 09:15 uur met metro C die onderweg was naar eindpunt De Terp. "We vertrokken van Schiedam Centrum. We reden nog op het rechte stuk richting Marconiplein. Plotseling voelden we een schok. Rook kwam onder het achterste metrostel vandaan", vertelt een reiziger aan de regionale omroep.

De metro viel vervolgens stil. "De bestuurder riep om dat we moesten blijven zitten. Hij deed daarna de deuren open, zodat we in geval van nood uit de metro zouden kunnen. Daarna zei hij dat we de metro via de zijkant, langs de metrobaan, konden verlaten. Toen zijn we teruggelopen."

De reiziger vertelt dat de metro eerder lang stil stond op station Vijfsluizen. "De deuren bleven heel lang open. Dat vond ik wel opvallend."

Bron: Rijnmond