advertentie
donderdag 18 maart 2021 15:35

Wethouder Fahid Minhas dient ontslag in: 'ik verwacht dat ik in de Tweede Kamer ben gekozen'

Wethouder Fahid Minhas heeft bij burgemeester Lamers zijn ontslag ingediend. 'Ik verwacht dat ik in de Tweede Kamer ben gekozen' zo schrijft hij. Minhas staat op nummer 26 en de VVD heeft in de voorlopige uitslag 35 zetels. Helemaal zeker is het echter nog niet dat de Schiedammer in de Tweede Kamer komt: de definitieve uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen volgt pas over enkele dagen. Ook kunnen er nog wijzigingen optreden in de VVD-fractie doordat er mensen die lager op de lijst staan met voorkeurstemmen kunnen zijn gekozen. De nieuwe Tweede Kamer wordt op 31 maart geïnstalleerd.

 

Schiedam - Wethouder Fahid Minhas heeft bij burgemeester Lamers zijn ontslag ingediend. 'Ik verwacht dat ik in de Tweede Kamer ben gekozen' zo schrijft hij.

Minhas staat op nummer 26 en de VVD heeft in de voorlopige uitslag 35 zetels. Helemaal zeker is het echter nog niet dat de Schiedammer in de Tweede Kamer komt: de definitieve uitslag van de Tweede Kamerverkiezingen volgt pas over enkele dagen. Ook kunnen er nog wijzigingen optreden in de VVD-fractie doordat er mensen die lager op de lijst staan met voorkeurstemmen kunnen zijn gekozen. 

De nieuwe Tweede Kamer wordt op 31 maart geïnstalleerd. Minhas zal voor het resterende jaar wethouderschap worden opgevolgd door Antoinette Laan.

Minhas noemt het wethouderschap 'een fantastische baan, maar ook een die nooit had kunnen doen zonder het team aan geweldige professionals om me heen, zowel binnen als buiten de organisatie'. Minhas zegt vooral de collegialiteit in het college, de ambtelijke organisatie, de interactie met de Schiedammers en het samenspel met de gemeenteraad ontzettend te gaan missen.