advertentie
donderdag 18 maart 2021 15:54

Corona in Schiedam vertoont grote piek: 49 nieuwe besmettingen, hoogste aantal in drie maanden

De derde golf van het coronavirus slaat hard toe in Schiedam: het RIVM meldt donderdag het hoogste aantal in drie maanden tijd: 49 nieuwe besmettingen onder de Schiedammers gemeld, dubbel zoveel als gisteren.  De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 6.645 positieve tests, 196 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 102 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen en sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. Landelijk zitten we weer boven de 6.000 nieuwe besmettingen: vandaag werden er om precies te zijn 6.187 nieuwe besmettingen gemeld, 235 meer dan gisteren.

Schiedam - De derde golf van het coronavirus slaat hard toe in Schiedam: het RIVM meldt donderdag het hoogste aantal in drie maanden tijd: 49 nieuwe besmettingen onder de Schiedammers gemeld, dubbel zoveel als gisteren. 

De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 6.645 positieve tests, 196 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 102 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen en sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger.

Landelijk zitten we weer boven de 6.000 nieuwe besmettingen: vandaag werden er om precies te zijn 6.187 nieuwe besmettingen gemeld, 235 meer dan gisteren.

In de Nederlandse ziekenhuizen nam op de verpleegafdeling het aantal coronapatiënten toe, op de IC iets af: het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt vandaag precies 2.000, 8 meer dan woensdag. Daarvan liggen er 564 op de IC, een daling van 4 patiënten en 1.436 in de kliniek, 12 patiënten meer dan gisteren.