advertentie
maandag 01 oktober 2018 09:49

Vertelvoorstelling Roald Dahl: Groot Gruwelijk Geweldig

Schiedam - De Stokerij Schiedam en de Bibliotheek Schiedam presenteren met trots Roald Dahl: Groot, Gruwelijk, Geweldig. In deze bijzonder vertelvoorstellingsreeks  behandelen de acteurs van De Stokerij in vijf humorvolle en spannende sessies op de zondagmiddag een deel van het wonderbaarlijke oeuvre van Roald Dahl.

Iedere sessie zal gaan over een ander boek van Roald Dahl: er worden (samen met het publiek!) scenes gelezen en gespeeld, stukjes film getoond, waarbij het publiek vragen kan stellen aan de acteurs van De Stokerij. Eenmaal buiten kun je niet wachten om de boeken van Roald Dahl uit de kast te trekken!

Zondag 7 oktober wordt in de Bibliotheek in de Korenbeurs het verhaal van de Grote Vriendelijke Reus (GVR) gespeeld.

De GVR won in 1984 een Zilveren Griffel. Sofie ligt 's nachts in bed, maar slaap is wel het laatste waar ze aan denkt. Voor haar raam staat een reus zo hoog als een huis, die haar uit bed plukt en ontvoert! Maar Sofie heeft geluk. Deze GVR spreekt eigenaardig en gebruikt de raarste woorden, maar is wel heel aardig. Wat hij Sofie echter vertelt over de andere reuzen is vreselijk. Sofie en de GVR bedenken een slim plan, waardoor alle kinderen weer veilig in hun bed kunnen liggen.

De vertelvoorstelling GVR is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. Aanvang 14.00 uur tot 15.00 uur in de Bibliotheek in de Korenbeurs. Toegangsprijs bedraagt 7,50 euro, leden van de Bibliotheek betalen slechts  2,50 euro per kaartje! Toegangskaartjes zijn verkrijgbaar bij de servicebalie van de Bibliotheek Schiedam of te reserveren via programmering@debibliotheekschiedam.nl