advertentie
donderdag 01 april 2021 11:52

Stedelijk Museum wil kunst presenteren in voormalige bioscoop

Het Stedelijk Museum Schiedam wil het gebouw van de Monopole op de Hoogstraat gaan gebruiken voor de presentatie van grote kunstinstallaties en bijeenkomsten voor en met de stad. Het plan is dat Stadsherstel Maassteden B.V. de voormalige bioscoop koopt van de gemeente en daarna verhuurt aan het museum. “Als dit doorgaat, kunnen we onze ambities en dromen waarmaken en blijven groeien. In de grote zaal laten we overdag spectaculaire kunstinstallaties zien. Op maandagen en in de avonduren is er plek voor evenementen en bijeenkomsten in de grote zaal”, aldus museumdirecteur Anne de Haij.

Schiedam - Het Stedelijk Museum Schiedam wil het gebouw van de Monopole op de Hoogstraat gaan gebruiken voor de presentatie van grote kunstinstallaties en bijeenkomsten voor en met de stad.

Het plan is dat Stadsherstel Maassteden B.V. de voormalige bioscoop koopt van de gemeente en daarna verhuurt aan het museum.

“Als dit doorgaat, kunnen we onze ambities en dromen waarmaken en blijven groeien. In de grote zaal laten we overdag spectaculaire kunstinstallaties zien: grote hangende sculpturen, video-installaties of kunstinstallaties die alle wanden en plafonds beslaan. We hopen dat de drempel zo laag mogelijk ligt, zodat we mensen aanspreken die niet zo snel naar een museum gaan. Op maandagen en in de avonduren is er plek voor evenementen en bijeenkomsten in de grote zaal. In de torenkamer in de nok kun je een workshop volgen of een lezing of vergadering bijwonen. Partners in de stad geven we graag de sleutel om er gebruik van te maken. Op die manier wordt de voormalige bioscoop echt van de stad”, aldus museumdirecteur Anne de Haij.

Foto: fotografie Aad Hoogendoorn

Media