advertentie
zaterdag 17 april 2021 16:56

Corona in Schiedam: 61 nieuwe besmettingen en twee Schiedammers overleden

Het RIVM meldt zaterdag 61 nieuwe besmettingen onder de Schiedammers, gisteren waren dat er 54. Twee Schiedammers zijn aan de gevolgen van een coronabesmetting overleden. De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 7.983 positieve tests, 211 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 108 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen en sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. Landelijk daalde het aantal besmettingen vandaag: er werden op zaterdag 8.336 nieuwe besmettingen geregistreerd, dat zijn er 610 minder dan gisteren. In de Nederlandse ziekenhuizen een wisselend beeld: een stijging op de IC en een daling op de verpleegafdelingen.

Schiedam - Het RIVM meldt zaterdag 61 nieuwe besmettingen onder de Schiedammers, gisteren waren dat er 54. Twee Schiedammers zijn aan de gevolgen van een coronabesmetting overleden.

De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 7.983 positieve tests, 211 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 108 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen en sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger.

Landelijk daalde het aantal besmettingen vandaag: er werden op zaterdag 8.336 nieuwe besmettingen geregistreerd, dat zijn er 610 minder dan gisteren.

In de Nederlandse ziekenhuizen een wisselend beeld: een stijging op de IC en een daling op de verpleegafdelingen. Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt 2.428, dat zijn er 62 minder dan de vorige dag. Daarvan liggen er 802 op de IC, een stijging van 10 patiënten en 1.626 in de kliniek, 72 patiënten minder dan gisteren.