advertentie
maandag 19 april 2021 20:57

Voor het zorgpersoneel wordt het steeds zwaarder op de corona-afdeling

Terwijl iedereen snakt naar versoepelingen van de coronamaatregelen lopen de ziekenhuizen nog steeds over met coronapatiënten. We praten daarover met Marjolein Vogel, de afdelingsmanager van de speciale corona-afdeling in het Franciscus Vlietland ziekenhuis. Het personeel krijgt op allerlei manieren hulp om het zware werk te kunnen doen, want er overlijden nog steeds veel coronapatiënten. "Even iets heel anders doen, bijvoorbeeld een puzzel maken, helpt om niet steeds in huilen uit te barsten" zegt Marjolein.

Terwijl iedereen snakt naar versoepelingen van de coronamaatregelen lopen de ziekenhuizen nog steeds over met coronapatiënten. We praten daarover met Marjolein Vogel, de afdelingsmanager van de speciale corona-afdeling in het Franciscus Vlietland ziekenhuis.

Het personeel krijgt op allerlei manieren hulp om het zware werk te kunnen doen, want er overlijden nog steeds veel coronapatiënten. "Even iets heel anders doen, bijvoorbeeld een puzzel maken, helpt om niet steeds in huilen uit te barsten" zegt Marjolein.

Ze willen graag mensen beter maken, maar in plaats daarvan zijn ze nu vaak bezig met palliatieve zorg: mensen zo goed als mogelijk door de laatste levensfase begeleiden.

Wat opvalt is dat er nu ook jongere patiënten met corona in het ziekenhuis belanden. Ook mensen die voordat ze corona kregen kerngezond waren.

 

 

 

 

Dagelijks het laatste nieuws, de nieuwste video's en een kijkje achter de schermen bij SCHIE in je mailbox ontvangen? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief: https://bit.ly/2H7desN

Media