advertentie
dinsdag 20 april 2021 12:59

Koningsdaguitzending op SCHIE TV

Koningsdaguitzending op SCHIE TV Geen normale Koningsdag dit jaar

SCHIE TV zendt op Koningsdag om 10.00 uur een speciaal programma uit in samenwerking met de gemeente Schiedam. Op dinsdag 27 april zijn diverse interviews te zien over (de traditie van) Koningsdag, met onder meer burgemeester Cor Lamers. Daarna is de traditionele aubade te zien en te beluisteren. De special wordt uitgezonden vanuit de Dorpskerk in Kethel. De aubade wordt zoals altijd uitgevoerd door Sint Radboud. Wel is de bezetting van de muziekvereniging kleiner in verband met de coronamaatregelen. Naast de burgemeester komen ook Jos Over de Vest van Sint Radboud en Jolanda Nooteboom, koster van de Dorpskerk, aan het woord.

Schiedam - SCHIE TV zendt op Koningsdag om 10.00 uur een speciaal programma uit in samenwerking met de gemeente Schiedam. Op dinsdag 27 april zijn diverse interviews te zien over (de traditie van) Koningsdag, met onder meer burgemeester Cor Lamers. Daarna is de traditionele aubade te zien en te beluisteren.

De special wordt uitgezonden vanuit de Dorpskerk in Kethel. De aubade wordt zoals altijd uitgevoerd door Sint Radboud. Wel is de bezetting van de muziekvereniging kleiner in verband met de coronamaatregelen. Naast de burgemeester komen ook Jos Over de Vest van Sint Radboud en Jolanda Nooteboom, koster van de Dorpskerk, aan het woord.

De uitzending wordt gemaakt omdat Koningsdag dit jaar vanwege corona anders dan normaal wordt gevierd.

De uitzending is te volgen via SCHIE TV op Caiway kanaal 12, KPN/XS4ALL kanaal 1370, T-mobile kanaal 708 en online via deze website.

Stoepkrijt

De gemeente Schiedam biedt op Koningsdag in samenwerking met de Stichting tot Viering en herdenking van Nationale Feest- en Gedenkdagen (VNFG) aan alle basisschoolleerlingen in Schiedam stoepkrijt aan. Stoepkrijt en Koningsdag (en voorheen Koninginnedag) horen bij elkaar. Het is een traditie om de stoepen deze dag op te sieren met mooie straattekeningen.

De kinderen kunnen op eigen gelegenheid deze dag hun stoep versieren. De mooiste tekeningen krijgen een prijs.

Media