advertentie
dinsdag 20 april 2021 12:33

Frankelandgroep versoepelt diverse coronamaatregelen

De Frankelandgroep gaat diverse coronamaatregelen versoepelen. De Schiedamse zorginstelling ziet hier mogelijkheden voor omdat het overgrote deel van de bewoners en huurders van de (aanleun)wooncomplexen inmiddels volledig gevaccineerd is. Volgens directeur/bestuurder Ben de Koning zijn deze versoepelingen voor hun cliënten ‘een stap op de weg terug naar normaal’. Bewoners en huurders kunnen sinds maandag weer naar de brasserie om daar hun maaltijd te nuttigen. Ook kan er weer gebruikt worden gemaakt van de horeca. 

Schiedam - De Frankelandgroep gaat diverse coronamaatregelen versoepelen.

De Schiedamse zorginstelling ziet hier mogelijkheden voor omdat het overgrote deel van de bewoners en huurders van de (aanleun)wooncomplexen inmiddels volledig gevaccineerd is. Volgens directeur/bestuurder Ben de Koning zijn deze versoepelingen voor hun cliënten ‘een stap op de weg terug naar normaal’.

Bewoners en huurders kunnen sinds maandag weer naar de brasserie om daar hun maaltijd te nuttigen. Ook kan er weer gebruikt worden gemaakt van de horeca.

Twee weken geleden is het plan voor de versoepelingen gemaakt. Hiervoor is toestemming en goedkeuring gevraagd aan alle vijf de ondernemingsraden en cliëntenraden van de zorginstelling. Omdat ook het eigen crisisteam en het managementteam groen licht gaven, is er volgens Ben de Koning sprake van ‘een breed gedragen besluit’. “En waarom zou je ze, in de korte tijd die ze nog hebben, dit soort aardigheden onthouden? De bewoners zijn als een kind zo blij dat dingen weer kunnen en het zijn voor hen belangrijke stappen, aldus De Koning.