advertentie
maandag 01 oktober 2018 09:58

Kinderboekenweek staat in het teken van vriendschap

Schiedam - Dit jaar staat de Kinderboekenweek van woensdag 3 tot en met zondag 14 oktober in het teken van vriendschap! Kom erbij en doe samen met je vrienden en vriendinnen mee aan de verschillende activiteiten op diverse locaties. 

Op zaterdag 6 oktober is in het Wennekerpand de spetterende jeugdvoorstelling ‘Kom erbij’ met de Ballet-en dansstudio Schiedam en de muziekvereniging Sint Radboud voor kinderen van 7 t/m 12 jaar. Ontdek in de boekenvriendentest met welke boekenclub jij vriend(in) wilt worden en krijg een tof vriendschapsbandje. Dans, zing en doe mee met de muziekquiz en misschien win jij wel de prijs! De voorstelling begint om 14.30 uur. Kaartjes gratis op te halen bij de Bibliotheek in de Korenbeurs, jeugdbibliotheek de Klinker en vanaf vrijdag 28 september de nieuwe vestiging de Bibliotheek in Singel 24 (ingang Marconistraat).

Op woensdag 10 oktober komt de maker van het Prentenboek van de Kinderboekenweek, Milja Praagman, naar Schiedam voor gezamenlijke activiteiten in de Bibliotheek Schiedam en Het Schiedams Boekhuis.

Eerst geeft zij van 14.00 tot 15.30 uur een workshop ‘tovertekenen’ in de Bibliotheek in de Korenbeurs voor kinderen van 4 t/m 7 jaar. Deze techniek heeft zij ook gebruikt in haar nieuwste prentenboek ‘Kom erbij’.

Daarna gaat zij naar Het Schiedams Boekhuis waar ze van 16.00 tot 17.00 uur voorleest uit haar nieuwste prentenboek, een ‘tovertekenquiz’ doet en

een signeersessie houdt.

Toegang voor beide activiteiten is gratis. Via het agendapunt op www.debibliotheekschiedam.nl vind je meer informatie en kun je je apart aanmelden voor beide activiteiten, als je zeker wilt zijn van een plaats. Want vol=vol.

Bekijk de agenda op www.debibliotheekschiedam.nl ook voor nog meer kinderactiviteiten in de herfstvakantie.