advertentie
donderdag 22 april 2021 14:54

Corona in Schiedam: 47 nieuwe besmettingen en één ziekenhuisopname, landelijk nieuwe piek in het aantal besmettingen

Het RIVM heeft donderdag 47 nieuwe besmettingen met het coronavirus onder de Schiedammers gemeld. Dat zijn bijna evenveel als gisteren (49). Eén Schiedammer was er zo slecht aan toe dat deze coronapatiënt in het ziekenhuis moest worden opgenomen. De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 8.194 positieve tests, 215 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 109 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen en sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger. Landelijk werden er 9.648 nieuwe besmettingen gemeld, 1.134 meer dan gisteren en het hoogste aantal sinds begin januari.

Schiedam - Het RIVM heeft donderdag 47 nieuwe besmettingen met het coronavirus onder de Schiedammers gemeld. Dat zijn bijna evenveel als gisteren (49). Eén Schiedammer was er zo slecht aan toe dat deze coronapatiënt in het ziekenhuis moest worden opgenomen.

De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 8.194 positieve tests, 215 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 109 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen en sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger.

Landelijk werden er 9.648 nieuwe besmettingen gemeld, 1.134 meer dan gisteren en het hoogste aantal sinds begin januari.

Het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in de Nederlandse ziekenhuizen bedraagt 2.682, dat is 68 meer dan de vorige dag. Daarvan liggen er 839 op de IC, een stijging van 17 patiënten. Van de COVID-patiënten liggen er 1.843 in de kliniek, 51 patiënten meer dan gisteren. De toename van IC-patiënten is de grootste in twee weken tijd.