advertentie
maandag 26 april 2021 00:52

Vijf afvalbijplaatsers op de bon

De Handhavers van de gemeente Schiedam hebben zondagavond vijf personen achterhaald die afval hadden bijgeplaatst bij de ondergrondse containers van Irado. Die vijf personen kunnen binnenkort een boete van € 150,- op de mat verwachten. Ook hebben de Handhavers drie vrachtjes met in totaal 41 weesfietsen en weesscooters afgevoerd uit Schiedam Oost. De wees-tweewielers worden eerst voorzien van een sticker.  Daarop staat dat de gemeente voornemens is de fiets of scooter (of wat er van over is) weg te halen. De eigenaar heeft dan nog 28 dagen de tijd om de fiets/scooter weg te halen.

Schiedam - De Handhavers van de gemeente Schiedam hebben zondagavond vijf personen achterhaald die afval hadden bijgeplaatst bij de ondergrondse containers van Irado. Die vijf personen kunnen binnenkort een boete van € 150,- op de mat verwachten.

Ook hebben de Handhavers drie vrachtjes met in totaal 41 weesfietsen en weesscooters afgevoerd uit Schiedam Oost.

De wees-tweewielers worden eerst voorzien van een sticker.  Daarop staat dat de gemeente voornemens is de fiets of scooter (of wat er van over is) weg te halen. De eigenaar heeft dan nog 28 dagen de tijd om de fiets/scooter weg te halen.

In de Algemene Wet Bestuursrecht is vastgelegd dat de bewaartermijn van verwijderde (brom)fietsen minimaal dertien weken bedraagt. Als de (brom)fiets na deze periode niet is teruggegeven, mag het college van burgemeester en wethouders de (brom)fiets verkopen. Als verkoop niet mogelijk is, dan mag de (brom)fiets worden geschonken of vernietigd worden. De termijn van 13 weken mag teruggebracht worden tot minimaal 14 dagen, ingeval de kosten van de opslag in verhouding tot de waarde van de fiets onevenredig hoog worden. Deze uitzondering is met name voor (brom)fietswrakken van belang.

Mocht u uw fiets kwijt zijn, kijk dan eens op https://www.verlorenofgevonden.nl/  of uw spullen er tussen staan die u kwijt bent.

Ez1Up0RWYAEcc40

Foto: Twitter/Handhaving