advertentie
dinsdag 27 april 2021 12:37

Corona in Schiedam: 27 nieuwe besmettingen, één ziekenhuisopname en één Schiedammer overleden

Het RIVM heeft dinsdag (Koningsdag) 27 nieuwe besmettingen met het coronavirus onder de Schiedammers gemeld. Gisteren werden er 41 nieuwe besmettingen gemeld. Eén Schiedammer is vandaag met corona in het ziekenhuis belandt en één stadsgenoot is aan de gevolgen van en coronabesmetting overleden. De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 8.385 positieve tests, 216 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 110 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen en sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger.

Schiedam - Het RIVM heeft dinsdag (Koningsdag) 27 nieuwe besmettingen met het coronavirus onder de Schiedammers gemeld. Gisteren werden er 41 nieuwe besmettingen gemeld. Eén Schiedammer is vandaag met corona in het ziekenhuis belandt en één stadsgenoot is aan de gevolgen van en coronabesmetting overleden.

De vandaag gemelde officiële totalen voor Schiedam tot nu toe: 8.385 positieve tests, 216 Schiedammers zijn in het ziekenhuis opgenomen (geweest) en 110 stadsgenoten zijn overleden aan de gevolgen van een coronabesmetting. De werkelijke cijfers van het aantal besmettingen en sterfgevallen liggen naar alle waarschijnlijkheid veel hoger.

Landelijk werden er vandaag 5.373 nieuwe besmettingen gemeld, dat zijn er 873 minder dan gisteren.

In de Nederlandse ziekenhuizen stijgt het aantal patiënten op de IC's nog altijd door: het totaal aantal opgenomen COVID-patiënten in Nederland bedraagt 2.597, dat is 25 meer dan de vorige dag. Daarvan liggen er 820 op de IC, een stijging van 7 patiënten. Van de COVID-patiënten liggen er 1.777 in de kliniek, 18 patiënten meer dan gisteren.