advertentie
woensdag 28 april 2021 13:24

‘Welkom Terug’ voor Schiedamse horecaondernemers en winkeliers, gemeente schenkt verwarmde zitkussens

‘Welkom Terug’ voor Schiedamse horecaondernemers en winkeliers, gemeente schenkt verwarmde zitkussens Foto: Gemeente Schiedam

Vanaf vandaag mogen winkeliers en horecaondernemers met terras, onder voorwaarden, weer een beetje meer open. De gemeente schenkt horecaondernemers met een terras dekens en verwarmde zitkussens. Burgemeester Cor Lamers maakt vanmiddag een rondje door de binnenstad om de ondernemers persoonlijk een hart onder de riem te steken. Daarnaast brengen ondernemersplatform SHOP, Stichting Centrummanagement Schiedam en de gemeente Schiedam de ondernemers een ‘Welkom Terug’.

Schiedam - Vanaf vandaag mogen winkeliers en horecaondernemers met terras, onder voorwaarden, weer een beetje meer open. De gemeente schenkt horecaondernemers met een terras dekens en verwarmde zitkussens.

Burgemeester Cor Lamers maakt vanmiddag een rondje door de binnenstad om de ondernemers persoonlijk een hart onder de riem te steken. Daarnaast brengen ondernemersplatform SHOP, Stichting Centrummanagement Schiedam en de gemeente Schiedam de ondernemers een ‘Welkom Terug’.

Verwarmde zitkussens

Wethouder Marcel Houtkamp: “Gelukkig komen er voorzichtig weer iets meer mogelijkheden,  het water staat veel ondernemers inmiddels aan de lippen. Wij denken graag mee binnen de mogelijkheden die we hebben. De gemeente Schiedam biedt horecaondernemers met een terras daarom dekens en verwarmde zitkussens aan. Op deze manier kunnen zij ook gasten ontvangen bij lagere temperaturen.”

De elektrisch verwarmde kussens zijn volgens de gemeente een duurzame oplossing, 'omdat ze geen warmte verliezen aan de buitenlucht. De kussens besparen daarnaast ook CO2-uitstoot en zijn een milieuvriendelijkere oplossing dan bijvoorbeeld terrasverwarmers op gas. Horecaondernemers met een terras ontvangen binnenkort een brief waarin zij lezen hoe zij zich hiervoor aan kunnen melden.'

Zoete koek

Griekse en Nederlandse bakkers in Schiedam hebben de afgelopen dagen honderden koeken gebakken voor de bijna 275 ondernemers die vandaag hun deuren weer een beetje meer mogen openen. De Schiedamse stadsdichter Yvette Neuschwanger schreef een begeleidend gedicht. Een gedicht over de voorzichtige start van een nieuw begin. Wethouder Marcel Houtkamp, de voorzitter van ondernemersplatform SHOP, de centrummanager van Schiedam Centrum, verschillende ambtenaren en de voorzitters van de verschillende winkeliersverenigingen brengen het zoete Welkom Terug vandaag bij de ondernemers.

Gedicht van de Schiedamse stadsdichter

de stad gaat beetje bij beetje weer open

deuren gaan op een voorzichtige kier

langzaam sijpelt het licht weer naar binnen

 

het einde lijkt in zicht

en voelt als opnieuw beginnen

na het zuur komt het zoet’

zo luidt het gezegde

ook al zijn het kleine stapjes

en is de weg langer

dan we ooit konden vermoeden

 

weet dat,

betere tijden lonken aan de horizon

we slepen elkaar er naar toe

door te inspireren en steunen

vechten en voeden

 

en daarom steken wij jou

een lokaal hart onder de riem

een beetje zoet, na al dat zuur

krachtvoer

voor de enorme krachttoer

die je nu moet doorstaan

 

met jouw deur op een kier

gaat de stad langzaam weer open

het licht sijpelt naar binnen

dank je wel

 

jij steekt het aan