advertentie
vrijdag 07 mei 2021 10:08

Theo Gootjes kleurt de jaarlijkse Vriendenfles

Jaarlijks wordt een Schiedamse kunstenaar uitgenodigd om speciaal voor leden van de Vriendenvereniging van het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam het etiket voor de zogenaamde Vriendenfles te vervaardigen. De Vrienden hebben dit jaar Theo Gootjes bereid gevonden om het ontwerp van de jaargang-2021 te maken. De Vrienden zeggen verheugd te zijn: 'Theo Gootjes is een Schiedamse kunstenaar die zich in landelijke bekendheid mag verheugen'. De speciale fles wordt dit jaar voor de 17de keer uitgebracht. Deze bevat traditiegetrouw moutwijnjenever die in het Jenevermuseum is gestookt.

Schiedam - Jaarlijks wordt een Schiedamse kunstenaar uitgenodigd om speciaal voor leden van de Vriendenvereniging van het Nationaal Jenevermuseum in Schiedam het etiket voor de zogenaamde Vriendenfles te vervaardigen. De Vrienden hebben dit jaar Theo Gootjes bereid gevonden om het ontwerp van de jaargang-2021 te maken.

De Vrienden zeggen verheugd te zijn: 'Theo Gootjes is een Schiedamse kunstenaar die zich in landelijke bekendheid mag verheugen'.

De speciale fles wordt dit jaar voor de 17de keer uitgebracht. Deze bevat traditiegetrouw moutwijnjenever die in het Jenevermuseum is gestookt.

Burgemeester Cor Lamers zal de nieuwe Vriendenfles op zondag 16 mei presenteren. Dat gebeurt vanwege het coronavirus in kleine kring in het Jenevermuseum. De leden van de Vereniging kunnen via zoom de bijeenkomst volgen. De bijeenkomst begint om 15.00 uur. Uitgebreide informatie over Theo Gootjes en zijn werk is te vinden op de website van de Vereniging: www.jenevervrienden.nl

Wanneer het Jenevermuseum weer opengaat, kan een tentoonstelling van Theo Gootjes worden bezocht die hijzelf uit eigen werk heeft samengesteld.